Our social:

1 август 2013 г.

БГ феи с идеи: Уроче за хортензия от Течето

Обожавам хортензии (Hydrangea е латинското им наименование). Знаете ги - едни прекрасни големи кичести цветя в свежи бели, розови, лилави и сини цветове.
 Преди време си поръчах на Мигито печат и си го ползвам с огромно удоволствие, но въпреки това съзнавам, че не мога да предам красотата на растението чрез плосък, двуизмерен образ. Кичеста е думата, която описва най-добре тази красива топка от малки цветенца. И хоп - един ден отварям любим български блог и виждам точно това - кичеста бяла хортензия, с истинси живи, зелени листа.
Зачитам и разбирам, че не се изискват специални умения за да я направиш. От устата на Течето дори и най-сложния куилинг елемент звучи като детска играчка, тя обяснява толкова достъпно, че ми вдъхва куража, че може и аз и ти да успеем да накараме подобна красота да разцъфти в нашата градинка. Затова я помолих да сподели с няколко думи и снимка урочето с нас. Ако не знаете коя е тя, ще ви кажа моите 3 думи за нея, а останалото ще разберете ако посетите блога и - "Шарени хартийки" .  За мен тя е: волна пеперудка със сръчни ръце и добро сърце, а повече от самата нея може да прочетете в представянето и при Фуриите. Освен хортензии тя си отглежда още кокичета, минзухари,нарциси, лалета и какви ли не още приказни цветя. Обгражда ги с криви шевове, които и на най-големия професионален шивач трудно ще докара и ги сади върху ръчно правена хартия. Факир е на пеперудите....и други хвъркати :)

Ето сега урочето:

Нямаше никакъв начин да откажа любезната покана на Кати да споделя някое от урочетата ми в Картишок. Заедно се спряхме на хортензията, че е подходяща за сезона. В публикацията си за нея (http://te4eto.blogspot.com/2013/07/blog-post.html) показах как направих дребните цветчета с помощта на контурна ножичка. Тези ножички бяха от първите неща, които си купих когато картичкоправенето се превърна в мое официално хоби. След тях се сдобих с пънчове, машина и шаблони и ножичките оставаха на все по-заден план... докато се оказа, че мога да ги ползвам и по друг начин. Вижте как: 




 След като си изрежете лентичка със съответния контур я нарязвате и получавате двойки листенца. Придавате релеф, може да оцветите и залепяте в средата толкова листенца, колкото прецените. Може да декорирате с перличка, камъче, брадс, елемент за бижута или каквото фантазията ви подскаже. Бавничко става, но е много забавно – пробвайте! 

Наистина изглежда  забавно и постижимо, ще го пробвам  на всяка цена. Опитайте и вие и ни покажете тук вашите творения. Специални благодарности на поредната БГ-фея с идеи, която ни гостува днес.
Кат от Картишоците

3 comments:

BEARKIS каза...

От Те4ето винаги е интересно!Благодаря,Кати и Те4е,едни подготвени листенца залежават от миналия месец,та ще се наканя да пусна моя вариант...определено интересно,но може би не така лесно,както с нашата любима приятелка...:))

Te4eto каза...

Кати, толкова мили думи... направо ме остави безмълвна! Благодаря ти!!!
И искрено ви желая успех в колекционирането на свежи идеи и хитринки!

kenli каза...

Ех, че е забавно при вас!!!! Благодаря ви, креативни дами!