Our social:

28 септември 2013 г.

За някои други оцветяващи средства

 Много от нас обичат до кротка лудост своите печати, а още повече изпълването им с живот. Дали обаче познаваме всички красоти и възможности за внасяне на цвят и блясък в проектите си? Ехх, страстта по алкохолните маркери или пък аква маркерите, може би дистрес мастилата или акварелните моливи, ами, да, с тази страст май живеем всички.
Днес реших да ви "понадъхам" още малко, като ви разкажа за две от другите (неизброени по-горе) уникални пишещи средства. Избрах тях по простата причина, че имам преки впечатления.
 
 
Copic Atyou Spica Glitter Маркери
 
 
Започвам с разкошните Atyou Spica. За съжаление не мога да ви покажа моята работа с такъв маркер, просто защото още няма с какво да го заснема. (Сигурно някои от вас са забелязали, че доооста дълго "отсъствам" в цветното пространство). Не ми пречи обаче да ви разкажа.
 
Имам безцветния глитер маркер и смело мога да кажа, че се превърна в един много любим продукт. Не винаги Stickles (в цвят Diamond), който обикновено ползвам за "блясък" е достатъчно фин и възможен за нанасяне на малки повърхности. Тук на помощ идва тънкия писец на Atyou Spica-та.
 
Изключително лесно се нанася, изсъхва моментално, не го чакаш да съхне като глитер лепилата, а деликатния, но наситен блясък, който оставя е просто разкошен.
 
Важно за тези маркери, които наброяват общо 24 прекрасни цвята, е, че задължително се съхраняват в хоризонтално положение. Така си гарантирате, че стъклените микрочастички, които придават хубавия блясък, ще са равномерно разпределени и ще избегнете евентуално повреждане.
 
Държа да отбележа, че тези маркери нямат абсолютно нищо общо с блестящите миризливи химикалки, които се срещат под път и над път. Качеството им е на светлинни години по-добро и резултатите от използването им също.
 
Със сигурност останалите цветове са ми в списъка желания към Дядо Коледа.
А може и да станат част и от вашите или?
 
За повече синтезирана информация може да надникнете тук.
 



Sakura Маркери

В друга моя абсолютна любов се превърнаха маркерите на Sakura.



Сега ще ви представя само един от видовете, а именно Sakura Glaze Glossy 3D Ink маркерите. (Отново, защото имам такива :)

Та, какво им е точно по-специалното на тези писалки? Ами, много им е "по-специалното". Освен красиви цветове, тези маркери са почти всепишещи, т.е. можете да ги нанасяте на много и различни повърхности, включително немалко коментирания от нас - ацетат.

 
Както ви е подсказало вече името, това са писалки, които имат 3D ефект и съвсем успешно заместват топлия ембосинг. Когато са нови, имат малко восъчно топче на върха на писеца, което пази мастилото  в писалката и се маха преди първото използване.
Това клипче е много полезно като презентация на продукта:


В клипчето се прави сравнение между Glaze варианта и Souffle версията. Най-общо първият вид има гланциран завършек, а вторият матов и ако глейзът е "прозрачен" при нанасяне, то суфлето е плътно, както и се вижда в клипчето.
Много са удобни за нанасяне, но искат няколко минутки, за да засъхнат добре върху повърхността, на която сте ги положили.
На сайта на Сакура можете да получите още много и полезна информация за разкошните им и качествени продукти.
Аз съм много доволна и в момента след първоначалния ми опит с черен глейз Сакура, сега чакам още 3 цвята :))).

Надявам се да ви е била интересна тази кратка презентация.

Аз отивам да гледам волейбола, че не вървят добре нещата, уви!

Весел поздрав,

shMe от Картишоците