Our social:

22 януари 2014 г.

Пастели и шкурка...

  Здравейте сладурани,от доста време не съм се вясвала тук и ми е малко съвестно ,че Кат трябва да държи този фронт без подкрепление...,но тя е толкова енергична/знаете си я /,че докато се натуткам за някоя тема ,ето тя вече е написала поне две - три публикации по въпроса:))) 
Днес обаче се надявам да успея да ви грабна интереса  с една много интригуваща поне за мен  техника за пренасяне или нанасяне на маслени пастели върху хартия посредством най-обикновена шкурка или отново в действие на домашните хитринки.
За целта са необходими  пастели и то маслени другите не са подходящи ,няколко размера шкурка,като на мен лично ефекта с по-едрозърнестата ми допада повече,но всеки може да опита и да прецени за себе си, ето защо аз съм ви приготвила няколко варианта.






след нанасяне на пастелите в/у шкурката я обръщаме с лице към избраната от нас основа и  покриваме с вестник или друга хартия и така минаваме с добре загряла ютия...


...за да получим ефект подобен на този който ни предлага нашият всеобщ любимец Тим ,само че с релефна структура...



                                           







Ето и картички в които съм го приложила:






Това са днешните домашни хитринки които ви предлагаме и се надявам да ви е било интересно и полезно.

                           Поздрави от мен  Bejko от Картишоците.

2 comments:

Borqna каза...

Много ти благодаря! Чудесно и полезно в едно!
Поздравления за красивите картички!
Успех!

Kati каза...

Много идейно и лесно изглежда, следващия път като ходя на пазар в железарията непременно ще си взема и едра шкурка, че сега имам само ситна.