Our social:

22 февруари 2014 г.

Как сами да си направим печати с или без Big Shot машина

Привет сладури и сладурки. Днес на гости в Картишока ни е една дама на име  Ася Великова, която от скоро прави картички и се подвизава в крафт пространството като ABCrafter. Тя спечели наскоро едно трудно картичкофурийско предизвикателство, за което разказва ето тук.  Аз силно се впечатлих от начина, по който си е направила печатите и я поканих да ни разкаже малко повече. Ето я и нея:

Здравейте на всички любители на картичкомайсторенето. Вярвам ще се съгласите, че нашето хоби е голяма страст и не винаги можем да си позволим всичко, което ни се иска. Затова се налага да прилагаме всякакви трикове и хитринки.
Ето и една чудесна, лесна и евтина идейка: направете си сами печати. Как?
Ами нужни са ви само пенокартон 2 мм, ножица, принтирано изображение(може ваша рисунка), сухо лепило и твърда повърхност, на която да се залепи.

Другите варианти са – изрязване на фигурки с пънчове или Big Shot машина. При всички случаи процесът е приятен и лесен.

Ето и моите печати, повечето са изрязвани на ръка, само 4 са рязани с машината:



Няколко линка за процеса на изработка

http://www.youtube.com/watch?v=a33TVOAfX58

http://www.youtube.com/watch?v=TrwVmJfQGz4

http://www.youtube.com/watch?v=c9AriVmu10g

Недостатък при този вид печати е, че не могат да се почистват добре, но пък можете да си изрежете колкото броя искате и да ги използвате с различни цветове. Монтирам ги на всякакви повърхности, но любимо ми е лепенето върху капачетата на кутиите от клечки за уши.

Приятно творене и дано съм била полезна!

5 comments:

Toni каза...

Чудесни печати, не мога да повярвам, че са рязани на ръка! Браво!

Irena Stefanova каза...

Уау! Браво! Точно в десятката за мен като начинаещ с ограничен бюджет! А печатите са много чисто изрязани и просто идеални! Благодаря!

Unknown каза...

Браво за чудесното уроче! Само ако ми позволите да направя едно уточнение. Пенокартона е твърд и гладък и едва ли бихте могли да го изрежете на ръка с такава прецизност, но и изрязан той няма да "попие" мастилото и да направи добър отпечатък. Аз го използвам за основа когато дистресвам или отпечатвам изображения по-големи от основата, защото се почиства много лесно. Предполагам сте имали предвид фоам. На клипчетата също е показано, че се използва фоам. ;) Още веднъж БРАВО за урочето! аз не се бях сетила, че може да си направим печати по този начин ;)

Ася каза...

Благодаря на Кат за поканата, щастлива съм, че съм била полезна на някого! Нека уточним - става въпрос за материала fun foam, пенокартон, гумиран лист (foam означава пяна). Срещала съм го как ли не, има различни дебелени, като най-удачен е варианта от 2 мм, тъй като е достатъчно тънък за прецизно изрязване и с добра височина за чист отпечатък. Изображенията трябва да са по-плътни, ако ще изрязвате на ръка по обясними причини. И така - забавлявайте се и творете! Благодаря за страхотните отзиви!

Bo каза...

Благодаря, Кат! Страхотна идея! Аз лично не ползвам много такива печати, но ... кой знае. :)