Our social:

8 април 2014 г.

Дневникът на един Картишок - Панаир на творчеството в Мюнхен Част 1: Вълненията на картичкотворящите

Здравейте приятели,

сигурно се изненадвате, че ме виждате сред авторите в този блог и аз съм много благодарна на Кат, че се съгласи да ме включи в отбора на Картишоците, защото идеята на страничката страшно ми допада и бих се радвала да бъда полезна с информация и впечатления за останалите любители на картичкомайсторенето.

Като за първо включване реших да не бъде уроче, макар че да издам, че подготвям и такова, а нещо съвсем различно- да ви споделя впечатленията ми от Панаира на творчеството в Мюнхен, който посетихме съвсем спонтанно с още един член на Картишока- Снежи, нейната чаровна дъщеричка Таня и моите двама мъже, които за наша радост се съгласиха да ни придружат, макар че през повечето време скучаха.


Чудя се откъде да започна, точно както се чудехме със Снежи, попаднали на това място, половината от което затрупано с щандове за скрапбукинг. Честно казано мислех, че немците не са толкова запалени по нашето хоби, но явно има изключения сред тях, защото щандовете бяха много посещавани. Ние разбира се зарязахме нашите придружители при детските играчки и се гмурнахме в морето от материали като пристрастени.







Особено интересни и красиви ми се сториха печатите от издялкано естествено дърво и успях да снимам малка част от тях. До колко функционират и как е отделен въпрос, който обещавам да проуча и да ви споделя в отделен пост.


А ето и малка част от изложените за продан картички, всички в така любимия на немците Clean and Simple стил.



Работилничките за картички не бяха особено преливащи от хора както декупажните и тези за бижута, въпреки символичните си цени, но имаше интересни демонстрации на машинки като например на тази голяма Fiskars- преса, превръщаща големия лист дизайнерска хартия в красива кутийка.

 

Това е от мен от света на картичкотворящите.
Прочетете повече и за останалите работилнички в следващия ми пост, които бяха не по-малко вълнуващи.

Поздрави,
Sophie

13 comments:

honey_bunny каза...

Кеф. Да не съм чула повече да ми се оплакваш, че в Германия кардмейкинга не бил популярен! :P Когато направят такъв панаир в Швейцария, аз ще направя свой панаир, за да го отпразнувам. :D
Много се радвам, че те виждам сред Картишоците, детенце! :) Нямам търпение да видя и урочето ти! :) <3

Te4eto каза...

Аз имам версия за дървените печати - не съм 100% сигурна, но мисля че се използват за отпечатване на десени на платове.

Rosica Katreva каза...

Ех, че хубаво ни пренесе на панаира. Моята версия за дървените печати е, че се използват и за отпечатване върху полимерна глина и моделин. :)

Sophie каза...

Намерих малко информация, но не съм се впускала в детайли. Произходът им е Индия и наистина ги ползват и за платове. Ще пиша скоро за тях. :)

Em каза...

Прекрасно е било! Мерси, че ни пренесе на това разкошно местенце :)
А за дървените печати бях гледала да ползват такива в едно предаване на National Geographic. С тях оцветяваха страхотните ръчно правени платове, с които са така известни индийските.

Гуш
Ем

Stefi каза...

Чудесно сте си изкарали неделята! Много се радвам за вас със Снежи и ти благодаря, Софи за подробния репортаж! Хареса ми публикацията ти, пък и да не е уроче! :)

Kati каза...

Добре дошла, Софи и се надявам честичко да се появяваш тук - харесвам много идеите и работата ти. А и както казва любимия Мечо Пух - колкото повече, толкова повече :)
Много ми харесва репортажа - единственото, което не ми харесва, е че в БГ няма такива събития. Ако Германия не са много запалени по хобито ни, а правят такива неща... тогава ние какво да кажем??

bejko каза...

Оле Кат да не казвам ,че днес и утре има уроци на тема албуми с гост не безизвестната Teresa Kollins а в началото на юни Mixed Media с Birgit Koopsen.

Kati каза...

Снежи, за албумите няма да страдам хич, но виж микс медиата ми е голяма слабост, за съжаление съвсем НЕпопулярна все още в БГ.
Отивам да си гриза ноктите в ъгълчето,
Да идете и да ми разкажете после!

Sophie каза...

Аз съм била в БГ на подобно изложение за ръчно изработени нещица в София в Интер Експо Център беше, доста голямо с щандове от много страни. Провеждат се и в София от време на време, не е като да ги няма. ;)

Sophie каза...

Дайте повече инфо за тази микс медиа, какво е точно? Не знам за курсовете, но аз лично в началото на юни доколкото гледам програмата, която и Снежи гледа, не бих пропуснала битака за скрапбук материали, сигурно ще има доста находки...

Kati каза...

Софи, разгледай тук: http://www.pinterest.com/kakichka/mixed-media/

Toni каза...

Софи, радвам се да те видя сред картишоците. Ще следим интересните ти предложения и урочета. И ще се надявам и в София да направят такова събитие.