Our social:

1 юни 2014 г.

Хоби инструменти 2: накратко за Crop-A-Dile уреда

Днес ще си говорим за крокодили. Не са зелени, нито страшни, не пълзят зловещо дебнейки те в засада и „крокодил” е само кодовото им име. По правилно е да кажа КроПадил, а най-правилно: Crop-A-Dile Hole Punch & Eyelet Setter.

Някои от вас, които ми гостуват в Къщичката  са чели, че в писмото ми до Дядо ти Коледа пишеше само едно нещо, а именно въпросния уред. Коледа обаче мина без дебелия дядо да се сети за мен. После написах малка ръкописна бележчица и я пъхнах под възглавницата на мъжа ми около рождения ми ден – да сънува правилните сънища. Той пък сънувал един парфюм дето го искам от две години. За сведение на любопитните – Daisy на Марк Якобс.

И рождения ми ден мина без да се сдобия с мечтания уред. После обаче една фея-вълшебница с дълги черни коси и мила усмивка ми го подари. Малък, розов и много тежък. Прибран удобно в кутия, заедно с няколко дузини айлетс (незнам коя е българската дума, може би е капси) . И така започна моята любов.
Всеки нормален човек се чуди как може да охкам и ахкам за нещо дето пробива дупки. Но нормалните хора не пробват да пробиват три пласта картон и една дизайнерска хартия отгоре. Не правят албуми, не слагат халкички… нямат дебели метални капси за поставяне. Не знаят какво е да имаш пришки по ръцете си защото си се пробвал да пробиеш бирен картон за рамката за снимки на детето. Така че да не ми обясняват на мен по какво точно да се прехласвам…
Това е основното предимство на уреда – пробива дупки всякакви.Два са размерите на дупките – малка и голяма ( 1/8" и  3/16" , което по мои сметки в см е 0.3 см и 0.48 см) . Пробвала съм го на хартия, картон, тънък метал, кожа, пластмаса, много пластове дебел крафт картон – справя се чудесно без никакво усилие.
После кеф ти въженце, кеф ти панделка в дупката, или пък братс може да сложиш.
За айлетс също е чудесен. Имам най-различни размери и видове, включително  и такива, които преди поставях с чук (купих си ги от магазин за кожа). Crop-A-Dile се справя без проблем с тях, без особен натиск. Единственото условие е да погледнете в схемата какъв размер са вашите айлетс, ще имат ли шайбичка отзад (ако се вижда гръбчето на това, което майсторите) и да си нагласите плочките по правилния начин.
Чувала съм мнения, че е сложно, трудно да се запомни, не се използвал често и тн. За сложното – колко да е сложно, аз съм блондинка по душа, а очевидно се оправям без проблеми. За запомнянето - залепила съм си картинката с указанията за айлетс на капака и просто поглеждам преди да поставя айлетс  как да си завъртя плочките на уреда. Тези плочки между другото вече са сменяеми – ако ги изтъркате от много употреба може да си купите само резервни, вместо нов уред.
Като приключите работа си имате копче за заключване – хем заема по-малко място като е затворен хем да предотвратите някой инцидент с децата.
Моят уред както вече казах си има пластмасова кутия/куфарче в която стои удобно прибран. 
А ако прочитайки горното все пак  се замисляте дали ви се дават 100 кинта за крокодили, ето няколко идеи къде може да използвате така наречените айлетс.
 
Ясно ви е, че основната и първоначална цел на айлетс е да подсигурят дупката, която сте пробили в хартията. Но можете да ги използвате също така да добавят цвят или форма в картичката ви. Може да ги използвате да закачвате неща по картичките – като тагове, етикети, панделки или метални висулки.
Айлетс може да използвате и в центъра на цветя
По краищата на снимки
Като  bullet points (пак ми се губи превода, но нещо като подточки в текста)
Може да ги използвате за закрепване на няколко страници една за друга.
Може да ги използвате дори и като акцент по дрехите си.








We R Memory продукти можете да разгледате на техния сайт а да си ги закупите от най-различни крафт магазинчета в България и чужбина.

We R Memory Keepers Crop A Dile Tutorial - YouTube – Krista

Поздрави от мен:

Кат от Картишоците

6 comments:

Irena Stefanova каза...

Благодаря, че сподели, Кат! Вече е в списъка ми с желания, не че не витаеше сянката на "крокодил"-а из крафт мечтите ми, но сега вече със сигурност знам, защо е там :)

Plamnito каза...

Кате, Кате, ти си живото доказателство, че с упоритост "и Крокодил си имам"!! - исках да кажа "Всичко се постига!" За крокодила звучи по-добре! Честито и благодаря, че ми пусна още едн муха в русата главица!!

Kati каза...

Незнам дали трябва да ми благодарите, мили дами или да ми се карате :) предвид сериозната инвестиция, за която ви подкукуросвам....

Plamnito каза...

Благодариме ти!

Irena Stefanova каза...

Е как, винаги е добре човек като знае какво иска, а още по-добре е да знае и защо го иска ;)

плочки за баня магазин каза...

От вашият блог, винаги намирам много важни и полезни съвета които ми помагат.Сега например търсех подарък за моя приятелка,която много обича да прави различни гривни и подобни домашни неща,както и калъфи за книги, които й се получават уникално.Благодаря сега за този инструмент.На скоро беше споменавала, че трудно захваща някои неща, а като гледам какво сте описали тук, мисля, че това ще бъде идеалният подарък, с който спокойно може да прави своето хоби, но и да печели прави като продава направените продукти.Дано не спирате да ни пишете и да показвате със снимки.