Our social:

20 август 2014 г.

Интересни картичкови сгъвки

Привет отново!

Може би някои са забелязали, че напоследък ми върви все на поръчки със странни изисквания и теми. Та не ми стига само това, ами и аз все се набутвам да правя  по-интересна и по-оригинална сгъвка. Като се започна от опитите ми с една триизмерна картичка -кутия за рожден ден на едно малко момиченце, мина се през безкрайна картичка, такава с подвижен ефект и портмоне за пътуване, аз продължавам да планувам ненаситно още и още...
В този пост реших да ви споделя някои по-лесни и интересни видове картички, с които да впечатлите околните, както и моите опити в изработването им.
Нека започна с

Card in a box или картичка в кутия- може би заради ефекта, който има. Идеята е, че картичката при отварянето си се разгръща до триизмерна картина с елементи на различни нива.


А ето и как да си я изработите


Z-Fold Card  е доста лесна, при нея основното е изрязването на голямата форма тип трапец и прегъването и до формата на картичка.



 Tri Shutter Card е отново на принципа на прегъването и става изключително лесно само с две изрязвания и сгъвки в различни посоки



Napkin Fold Card е доста впечатляваща и оригинална заради прегъването си тип оригами. Направата е лесна, честно казано това беше една от първите картички, които направих изобщо. (моля никой да не се смее, картичката е от март 2013 ;) )







И разбира се ще спомена и според мен кралицата на картичките с прегъвания- 
Never ending card, която оставя всички с отоворена уста от изумление все едно им показваш наживо фокус, на мен са ми казвали дори, че им трябва в кутийката упътване за разгъване. Всъщност картичката се прави сравнително лесно- с малко материали, но доста прегъване и известна концентрация при декорирането. Хубавото е, че може да се ползва за послания, за снимки като мини албумче, изобщо за всеки повод.




Това са типовете картички, които са минали през ръцете ми и с удоволствие споделям с вас. Надявам се да видя занапред повече интересни сгъвки и при вас, защото не са наистина сложни- направата им доставя голямо удоволствие, развива въображението, а видът им носи радост и буди възхищение при всички наоколо.

Очаквайте и за напред още интересни постове от мен, свързани с темата.

Желая ви вдъхновение и усмивки,
Sophie

2 comments:

honey_bunny каза...

Супер вдъхновение, Софи! :) Въпреки че мога да се похваля с голям брой интерактивни картички, все още има сгъвки, които трябва да опитам. :)

Злати каза...
Този коментар бе премахнат от автора.