Our social:

29 декември 2014 г.

Стампин ъп! Дъска за пликове и кутии

Здравейте!
Ще ви затрупам с ревюта, но някак си нямам търпение да ви споделя за новата си придобивка, която може би някои от вас вече са виждали по сайтовете за крафт материали, но аз разбрах за нея едва от една работилничка при Stampin' Up, на която правихме кутийки за шоколади.


Самата дъска за пликове я видях още в каталога и ми мина през ума колко би ми била тя полезна, имайки предвид как всеки път получавам въпроси от клиенти дали не може да се направи някой по-специален плик и как се мъча да режа и лепя кутийки за обемните ми картички, защото не влизат в обикновен плик. Да не говорим колко често ми се случва при кутиите двете части да не си паснат и как ми се налага да започвам отначало. Е, с дъската всичко остана в миналото, поне след като свикнах да работя с нея. А това не отне изобщо дълго време.



Въпреки странния си вид със сложната таблица върху нея, използването и е изключително лесно. Единственото, което трябва да се направи, е да се ориентираш по избрания от теб размер- например картичка 14 на 14 см, следващата стойност е на големината на листа, който трябва да се отреже, да речем 22 на 22 см и последната стойност е къде точно върху дъската да се постави изрязаният лист. Следващите стъпки са само биговане с ножчето, което върви към нея и перфориране с пънча. Задната страна на пънча се използва отново като друг вид пънч- за заобляне на ъгли, в случая ъглите на плика. Ето как се прави това на видео.


Аз лично останах очарована от продукта не само заради това колко бързо и лесно прави пликове, но и заради това, че могат да се правят с него и всякакви видове кутии, интересни картички и дори панделки. Указания за направата им може да намерите само с няколко кликвания в Youtube или Pinterest. Ето и някои примери.










Весели празници ви желая и до нови срещи!

Sophie

2 comments:

petrova.2007 каза...

Колко струва една такава дъска?

Sophie каза...

моля, пишете ми за подробна информация на sofia.arnaudova@gmail.com :)