Our social:

4 януари 2015 г.

Стари и нови лица в Картишока (снимки и новина)

Здравей Сладурко, ти, който четеш нашия блог в неделя вечер!
Днес с теб ще си поговорим за Картишоците – старите и новия такъв. Всички ние в този блог сме обединени от две общи страсти. Едната е очевидна  - хобито ни – правене на картички и какво ли още не. Другата е свързана с едни малки пакостливи духчета, които всички крием в себе си. Та тия духчета (някои ги наричат още многознайковци, други – дървени философи) постоянно ръчкат да излязат и да споделят нещо с пълно гърло. Шепнат ни на ушенце ей такива реплики:
 - добре, хубаво я научи тая нова сгъвка, ма няма ли да кажеш на хората как съ врътка
 - гле’й к’ви хубави хартии – я кажи на тия хора да ги видят и те
 - блога ми  е по-добър от блога ти, виж сега стана така
 - яки снимки, брат, дай акъл как да ги направя


С две думи – обичаме да даваме акъл. 
Чужд или собствен – какъвто се намира под ръка. Затова сме се събрали виртуално ( а понякога и реално, но затова по-надолу) за да си пишем тук за теб разни полезни нещица. Понякога духчета мързелуват (Росииии чу ли), но затова пък екипа ни расте и се увеличава за да смогваме да сме интересни постоянно.

Та, днес искам да те запозная с новото ни Картишоче. 
Дълго се чудих как и какво да ти кажа за нея. Защото ти си я виждал – пихме заедно кафенце напоредната Картичкофурийска среща. Тя мирише на море, а понякога носи лекарска престилка - ей тъй, за кеф. В задния си джоб държи маркерите и оцветените картинки, чантата и винаги  е пълна с цветя, а тя самата е готова винаги да се усмихне и да ти каже как ги врътка. Също като нас – обича да споделя техники, урочета и хитрини, при това го прави страшно добре. В Картишока ще води неделната рубрика, но повече за нея ще ти разкаже тя самата следващата НЕДЕЛЯ.
А сега да ти я покажа все пак – с няколко откъснати късчета от нея самата:
kalisto
kalisto
kalisto
Това е Кали /KalySto/

 Ако все пак името и не ти говори достатъчно, то тогава се разходи из блога и за  да се запознаете: http://kalinasto.blogspot.com/
Добре дошла сред нас, Варненска вълшебнице!
И за финал, да взема да покажа и малко снимки от днешната реална среща, на която освен мен се довлякоха цели няколко Картишока  - shMe, Дждижи и Роси.
Дждижи
Джиджи
Петя
shMe
IMG_9992
Роси се крие засрамено зад shMe



Хайде, чао засега от нас, а ти бъди добро дете - вземи пример от Мария -  и  кажи добре дошла на пакостливото духче Кали!

3 comments:

Stefi каза...

Честито Картишочета за новото неделно попълнение - обожавам нещата на Кали и съм нейна фенка :)! Много ви харесвам и ви се радвам - с нетърпение ще чакам новите ви публикации! Късмет и успехи през новата година!

Plamnito каза...

Хубаво начало на новата година и още една причина да бъда пристрастена към Картишока! Успех и до нови срещи!

honey_bunny каза...

Хехееее, дали не сме късметлии с такова ново попълнение! Кали, знам, че ще си страхотен и всеотдаен член на екипа! Ще чакам с нетърпение твоята неделна рубрика. <3 Добре дошла! :)