Our social:

29 януари 2015 г.

Stampin' Up! цветови палитри и мастила

Здравейте!
Днес ще ви разкажа за всеизвестните мастила на Стампин ъп! или поне ще се опитам да обобщя най-същественото за тези, за които като мен работата с мастила е нещо така да се каже ново и непознато.


Мастилата определено ме плениха още от първата ми среща с тях на една от работилничките. Първото, което ми направи впечатление е големината им от 9х10,5см, следващото е самата кутийка и оригиналният начин на отваряне. Стампин ъп имат свой патентован дизайн на кутийките, който наричат flip-top- двете части са закрепени в едно, така че мастилото се отваря с обръщане на самия тампон наобратно, т.е.тампонът през цялото време в затворено положение стои обърнат наопаки, което му позволява да е напоен през цялото време, за да може още със самото отваряне да започнете работа. За любопитните ето какво представлява


Мастилата са багрилни водно-базирани, правят страхотен наситен отпечатък и се предлагат в 50 цвята. Цветовете при Стампин ъп са разделени на палитри: неутрални, пастелни, стандартни, ярки и нововъведения за годината.


Тези цветови палитри се спазват при всички материали, предлагани в каталозите на Стампин ъп като цветен картон, маркери, панделки, копчета, брадс и др. и това много улеснява избора и комбинирането на цветовете по време на работа.


Освен като тампони мастилата могат да се срещнат и под формата на маркери в същите цветове, така наречените Write Markers, с които може да се пише и оцветява дори върху самите печати, а отпечатъците да стават още по-разноцветни е ефектни.


Пълненето на мастилата става чрез съответния цвят пълнители. Самите пълнители могат да се използват и по отделно при различни техники при отпечатването и оцветяването.


Повече за техниките ще поговорим в следващата ми публикация, защото наистина има какво да се разкаже и покаже. Мастилата са приложими почти във всеки проект не само чрез отпечатване, но и като акварели, като дистрес мастила, дори чрез топъл ембосинг. Но за това очаквайте повече другия път.
А ето и като финал да ви покажа малко възможности за съхранението и подредбата им на работното място, предлагащи се на пазара.



Желая ви цветно настроение и творческо вдъхновение!
До нови срещи,
Sophie

1 comments:

Ива каза...

Много благодаря.Точно от тази информация имах нужда !