Our social:

5 януари 2015 г.

Любими цитати и предизвикателство.

В днешната рубрика за mix media искам да си поговорим за цитатите, готините надписи, мотивиращите фрази и така нататък. В последно време те са супер модерни и се разпространяват из нета като перушинките на духнато от вятъра глухарче. Повечето са на английски, признавам, при това нямат точен превод, който да звучи добре на български.
need to do a tree collage for this!
груб превод: Ако не харесваш мястото си в момента – премести го. Ти не си дърво.  Направих си го за мен преди време и дълго стоя на работната ми дъска в офиса.

Сега там има друг надпис, който си е на чист български: “Не е лесно да си тиква”


Ето няколко любими цитата, с които ви предизвиквам да ми покажете как бихте ги вмъкнали в творбата си.
.
 this is so me *

To Change Your Life...great post and tag!!!







И понеже ние в Картишоците твърдо вярваме в споделените емоции, в обмяната на идеи и творчески флуиди и всячески се стремим да ви правим част от всичко тук, затова слагам един Мр. Линки. Ако ви дойде музата и решите да поемете топката от мен, непременно се отбележете в списъка за да можем всички да ви се порадваме.
 Ще ви очакваме с нетърпение

Кат от Картишоците

2 comments:

marieraly каза...

Чудесна тема Кат! Както знаеш и аз напоследък съм се запалила по цитати. За съжаление наистина са много малко тези на бг език. Аз се опитвам да посъбера, но за да ги направя на красива картинка, ми трябва доста време и просто за момента нямам такова. Колкото до тези на английски- една от причините да се захвана с този непосилен за мен курс на английски, който ми изяжда цялото свободно време е точно необходимостта да разбирам за какво се говори по разните клипчета , урочета и надписи. Защото аз , като човек от по-старата генерация съм учила основно руски и английският ми е доста , даже съвсем слаб.Имам доста посъбрани такива надписи на английски, като твоите, ще ги кача днес-утре, и после трябва да си сложа линка към страницата при вас в Mister Linky's Magical Widgets. Нали правилно съм разбрала? Хубав ден и успешна година на всички картишоци!

Kati каза...

Благодаря ти, Мари, че се грижиш да обогатяваш колекцията ни с готини надписи. Мятам се веднага на линка да видя какво си ни подготвила този път.