Our social:

10 март 2015 г.

Stampin' Up! печати

Привет на всички!

Този път ще ви разкажем малко за печатите на Стампин ъп, какви видове се предлагат и какви са техните особености.

Печатите са общо четири вида - гумени с дървено блокче, гумени-клинг, фотополимерни/ силиконови и ротационни, като последните са не дотолкова широко застъпени и са подходящи за Project Life. 
Често един дизайн печат се предлага в няколко варианта и съответно на различна цена. Фотополимерните са от съвсем скоро на пазара, позволявайки ни да използваме още повече техники по-лесно като например печатането в стъпки и даващи ни възможност да се насладим на дизайните за по-скромни суми от тези на дървените.



Всички печати пристигат в DVD кутии с индивидуална корица, на която стои изображение и име на дизайна. Нямате си представа колко е удобна подредбата им по този начин! Може да забравите вече за картонените кутии, в които цари хаосът на печатите, неуспешните системи за организация и развалените печати. DVD-тата се нареждат на рафта под формата на библиотека и няма нужда да сваляте всичко, за да намерите това, което ви трябва.
При отварянето на една такава кутия става още по-интересно, защото самите те не са в готов вид и всеки сам трябва да си ''сглоби'' печатите. Като например на дървените трябва да отделиш печатчето от гумата на комплекта, да го залепиш от едната страна на дървото, а от другата да сложиш картинката. Изглежда досущ като детска игра и в действителност е забавно.



При фотополимерните прави впечатление, че са по-твърди от тези, които се срещат обикновено на пазара. Те са добри за наслагване на печатите, т.нар. печатане в стъпки, но за него ще ви разкажем някой друг път. 




Толкова за сега обобщено за основните видове печати. Следващия път очаквайте повече за аксесоарите, които се използват към тях, както и клипчета, показващи тяхната употреба.

А вие се насладете на клипчета за печатите, които намерихме за вас:




Желаем ви хубава и вдъхновена седмица!

Картишоците.