Our social:

15 април 2015 г.

Ревю на Marie: Blossom

Здравейте приятели и почитатели на Картишок!

Днес ще ви представя един от моите най-ценни и използвани напоследък инструменти. Става въпрос за пънча на Stampin Up - Blossom. Изрязва цвете с размер 6 см. Има и печати към него - Mixed Bunch.


Ето една семпла картичка, в която съм комбинирала пънча с печатите:



Отдавна исках да си взема пънч, който да изрязва голямо цвете. Но на нашия пазар има основно за малки от 2-3 см диаметър. Най-накрая, благодарение на една прекрасна хартиена вълшебница, се сдобих с този пънч.

Причините, заради които си взех този чудесен инструмент:
  • За украса на картичките си използвам предимно и най-вече ръчно правени цветя, които си израборвам сама в необходимия ми цвят, а вече и размер.
  • Не разполагам с преса за рязане и не зная кога и дали ще имам такава. Поради тази причина, основните ми инструменти за изрязване на различни формички са пънчовете.
  • Понеже правя обемни цветя, за изработката на едно цвете ми отиват поне 2-3 до 6-7 броя изрязани елемента - от плоските цветя. Мисля, че с пънч рязането на повечко на брой еднакви формички става доста по-бързо, в сравнение с машина за рязане. Необходими са няколко щраквания. От по-тънка хартия може дa се ржат по 2-3 пласта наведнъж.
  • И най-накрая - с толкова големи цветя като тези (около 5 см), картичката не се нуждае от много друга украса. Цветята се превръщат от акцент в основен елемент.

Ето и различните видове цветя, които до този момент съм успяла да измисля.

Плоско цвете, минато с папка за релеф. За да добиете представа за големината съм сложила монета от 1 лев.


Ако вземете един изрязан елемент, повторно го сложите в пънча и го завъртите малко, както е показано на снимката, се получава още един вид плоско цвете.


Цветя тип Карамфил. Изработват се много лесно.


Освен за картички, са чудесна украса за подарък:

  

Големи екзотични цветя. В най-различни цветове.


В следващите картички съм използвала основно този вид цветя:

  

Хризантеми. Направени са от двойно изрязаните цветя. Те са най-трудоемки и най-много елемента се използват. За едно обемно цвете съм използвала 6-7 броя плоски.


Друг вид цветя:

  

Рошави цветя:

  

Божури:


В една картичка могат да се комбинират повече от един вид цветя.


Да не забравя да спомена, че без проблем реже 200гр хартия и плат - не много дебел разбира се.
Това е всичко от мен. Надявам се да ви е било интересно.

Мари

2 comments:

Поли Христова каза...

Невероятно реалистични и прекрасни цветя!И аз съм си търсила дълго време такъв пънч ,но наистина на българския пазар няма и си ги режа на ръка ,което е твърде трудоемко и не стават чак толкова красиви:)Благодаря за споделянето!

Plamnito каза...

Много са красиви цветята! И пънча е страхотен. Аз също ги искам, но за сега режа на ръка. Разкошни картички!