Our social:

17 юни 2015 г.

Папки за релеф и gelli plate - видеоклип.

Преди време ви показах и разказах що е то Gelli plate. Тогава бях силно ентусиазирана от новата си придобивка и преди да я опозная съвсем, исках да ви споделя колко е забавна.
Сега, почти два месеца след ежедневното и използване, искам да ви кажа същото.
Много е забавна, и има страшно много приложния!
Почти нямам проект, в който да не я използвам, децата съшо обожават да си мацат "дизайнерски хартии", колекцията ми от бои продължава да расте с главоломна скорост....
Разликата е, че вече обмислям много повече ефекта, който  искам да получа, а не мажа хаотично цветове и форми.
Например, използвах "желито" както му викаме на галено в нас за покани за кръщене. Направих 20-30 проби на различни нюанси и форми, за да видя кой най-много ми допада, и после сканирах хартията за да си я използвам за многократна употреба.

Повечето от ефектите по розвовите хартии получих, използвайки папки за релеф. По-скоро не самите папки, а минати през тях ембоснати картончета хартии. Много лесно и ефектно става, дотолкова, че  дори и аз, върлата противничка на машините започнах да се заглеждам по папки за релеф. Но за това - в друга публикация.
Направих кратко клипче, с което се опитвам да обясня точно как се използват в комбинация папките  и "желито". Надявам се да ви е забавно да го гледате и чакам да ми кажете след това колко точно пъти съм казала думата "прекрасно" в клипа.



В клипчето ви показвам още една полезна употреба на gelli plate - за бързо, лесно и ефектно боядисване на елементи и цветя. Пробвах го върху плат и дантела - резултата  е повече от добър. Дантелата може да видите ето в това мое платно
Картичката, която направих с хартията и цветята от клипа изглежда ето така:

А ето и оше една две хартии, които много си харесвам. Направени са с изрязани елементи и с шаблони.
Толкова от мен, Жели-маничката от Картишок: Кат

3 comments:

Plamnito каза...

Повече от интересно е! Сътворила си шедьоври, Кат! Много ти се радвам!

duende каза...

Кат, ако изгледам още едно клипче за geli plate-та и усещам как това ще е следващата ми поръчка! Страхотни неща правиш. Много е зрибяващо :)

Kati каза...

Ама наистина е супер забавно, ще ви покажа още неща тези дни. Последно корица на албум правих.