Our social:

4 юли 2015 г.

Filofax - хартиен органайзер или нещо повече?

Представям ви най-новата мода в крафтърските среди (поне немските) - Filofaxing!
И сигурно повечето от вас ще се запитат- какво ли е това?
Това е едно занимание, налагано тук още на децата като задължение и превърнало се в незаменима част от живота на възрастните-  ежедневното планиране!
Ето защо почти всеки възрастен, най-вече от женски пол, както и всички ученици имат в чантата си задължително хартиен органайзер!



Да си призная много ме учудваше колко е обичано това тефтерче, дори няколко пъти пробвах да ползвам такова, но как се случваше- винаги, когато ми потрябваше, не го намирах в чантата си. Така е то- като не са ни възпитали от люлка на организираност... ;)
Но сега реших да му дам още един шанс. Първо, че ангажиментите ми нарастнаха прекалено, за да помня всичко и второ, че много ми се ще да се спусна по гребена на вълната и да се вкюча в новата мания, наречена Filofaxing.

Защо Filofaxing? Filofax (името произлиза от file of facts) е английска марка органайзери, 
която съществува на пазара още от времето на Първата световна война като компания, произвеждаща системи за организиране или по-точно кожени корици и метални рингове в тях, които позволяват свободното и тематично поставяне на разделители вътре. Осебно на почит този органайзер е през 80-те години, когато се явява дори като символ за просперитет.
Повече за Filofax може да прочетете на страницата им www.filofax.co.uk.
Днес Filofax се е наложил като водеща марка в производството не само на органайзери, но и дневници, чанти, папки от най-висок клас и имат свои фирмени магазини и рекламни кампании. Ето и една реклама, която мен лично ме впечатли. 


В днешното забързано ежедневие много хора не могат да си представят живота без такъв тип органайзери. И за да не са прекалено скучни и банални, креативните като нас крафтърки са успяли да превърнат досадното организиране на седмичните задачи в удоволствие. 
Не е нужно да притежавате от така бленуваните скъпи тефтери на Filofax, достатъчно е да намерите кожен органайзер с метални рингове, листове с настоящата или бъдещата година, малко декоративни елементи, washi tape и може да започвате с планирането. 
Сложете в него каквото пожелаете, направете го индивидуален и удобен за вас.Повечето момичета не украсяват предварително, правят го седмица за седмица докато организират ангажиментите си. Например имате рожден ден- защо да не украсите празнично или предстои почивка- и страниците ви се отрупват с мидички. И ето че в края на годината вие ще имате един прекрасен дневник. Може да добавяте раздели за списъци, за адреси, за каквото пожелаете. Ето и някои примери, които избрах от интернет за вас.










А ето и клипче как се декорира седмична програма на тема годишнина


Надявам се ви е било интересно и сте се позабавлявали с мен.

Хубав уикенд,

Sophie от Картишоците

1 comments:

Unknown каза...

Здравейте, аз съм голям фен на органайзерите и си изработвам собствени пълнежи които ми помагат за работата. Истински се "родих" обаче с един малък помощник- перфоратор с 6 дупки на TRI-O. Намерих го в Дедал за смешните 21 лв, а преди това се мъчех с обикновен перфоратор да нагласям дупките. Голямо предимство е, че могат да се коригират разстоянието между дупките, така пасва на различни системи и размери. Сега си търся добра гилотина и ще ускоря нещата, а и ще разширя значително "пълнежа".