Our social:

8 август 2015 г.

Четки за абстрактно рисуване - Handmade

Създаването на картичка, картина, платно, кутийка, журнал и каквото още се сетите, вие знаете се състои от два процеса, вдъхновение и изпълнение. Първият е много важен, без него нещата не вървят както би ни се искало, дори понякога направо спират. Друг е въпросът когато вдъхновението ни завари технически неподготвени, а  много идеи се блъскат в главата и търсят начин да излязат – ами сега – грабваме лист, чертаем, записваме  всичко с цел да уловим и пресъздадем с най-малката подробност преминалата за секунди блестяща идея,  но дали след това богатият запас от инструменти който имаме ще ни влезе в употреба! В такива  моменти на помощ ни е всичко попаднало  пред очите и изобретателността която носим в себе си.
Всеизвестен факт е, че някаква част от екипа ни обичат марковите и вече изпробвани неща,  друга, се предизвикваме с домашно направени пасти, лепила, хартии и всичко което може да се рециклира и му се вдъхне нов по-интересен живот. Днес ще ви покажа едни четки за абстрактно рисуване, които много от вас съм сигурна притежават в къщи, но така и не сте ги забелязали.
Издухайте прахта от от килера в къщата на село...




Когато се разхождате в гората или близкият парк освен за листа и цветя за декорация,  огледайте се  и за някоя топка от дърво...



...пера и тръни...
 ...магарешки бодил...

...ако пък разходките не са една от любимата ви част, просто надникнете в куфара с инструменти на вашата половинка...
...там ще откриете толкова много съкровища...




Както виждате около нас е пълно с всякакви възможности, стига ни само да се обърнем и ги забележим.Това са една малка част от примери, с които се надявам да съм успяла да ви подтикна към малко изобретателност. Ще се радваме ако споделите вашите малки тайни в Handmade изобретенията.
Желая ви едни прекрасни почивни дни!
                                                                                             Bejko от Картишоците

2 comments:

Kati каза...

Снежи, магарешкия трън ми е фаворит - отдавна заглеждам едни в тръните около блока :) И идеята за дръжка от пластелин ми допадна - така може да си бучкам всичко, което намеря.Много вдъхновяваща статия, благодаря ти. Остава и към изпълнение да прибягна...

sugardreams каза...

Ами Да.Магарешки бодили има навсякъде стига да знаеш къде да търсиш.Ами ще се пробва една рисунка и ще се покаже!