Our social:

3 ноември 2015 г.

Wink of Stella glitter brush или малко брокат понякога не е излишен...

  Привет от мен, Росалинда!

   Днес реших да Ви покажа един продукт, за който аз лично не мислех, че чак толкова много ще ме впечатли. Да, не е нещото, без което не може да започнете да творите, но пък е точно онова нещо, което ще придаде финалния щрих на Вашият проект.
   Това е Wink of Stella Glitter Brush или вид маркер, с накрайник четка, съдържащ пигмент (съставката даваща цвят) на водна основа и още нещо ... :) Да, към всеки един цвят има и брокат. Като човек, който не е много по бляскавите и светкащите неща, ще Ви кажа, че явно и аз си намерих майсторът. Хареса ми това, че оставя съвсем дискретен блясък, четката позволява прецизно нанасяне, не се сипе брокат навсякъде, дори при натискане с пръсти върху обработеното място(оставете да изсъхне), виждам по една две мини точици, което за мен е идеалният момент.
 Ето едно клипче, където освен подготовката за първо използване, ще видите и няколко проекта.





 
    Хубавото е, че освен безцветният вариант, който имам аз (благодаря,Пети) се предлагат още 15 различни цвята. Спокойно може да си правите надписи, да си оцветявате различните елементи от проекта и каквото още пожелаете.
    Нашите са закупени от тук, но тъй като в момента няма наличност, оставяме топката в ръцете на търговците, когато отново се появи в някое от магазинчетата, да сигнализират.






Може би има много от Вас, които не се доверяват особено на четки и предпочитат да заложат на стабилен писец. Има 15 броя (без бяло) брокатени маркери с фин писец (0.8 мм). Хубавото е, че можете да ги намерите на съвсем прилична цена ето тук.
 Тук Петя ме подсети, че трябва да имате предвид резервоарчето за мастило, което е по-малко в сравнение с това на вариантът с четката, а другото е, че ако натискате силно, може да ви остане следа като от химикал върху проекта.







Нашите експерименти показват следното: 



Поносимост с копик маркери - Да! 


Нанасяне върху дистрес мастилата на Тим Холц и запечатване с Микроглейз - Да! 
( Петя, благодаря за пробата! ) :)


В следващото видео Дженифър Макгуайър показва колко лесно маркерът с брокат блендва дистрес маркерите на Тим Холц, служи ни за запечатване на мастилото и освен това можем да го използваме и като ембосинг мастило за топъл ембосинг.



Тест върху акрилни бои на Docraft's Artiste -




Тест с акрилните бои Dylusions - 




Тест с пигментно мастило на Aladine I Zink




Тест с акрилни бои на Ranger Dina Wakley:




Тест с акварелни моливи Faber-Castell:



Тест с Faber-Castell PITT artist pen big brush


Снимките не са с перфектно качество и нарочно съм минавала малко повече с четката, за да се вижда разликата. 


Това беше от мен за днес. Надявам се, да съм Ви била полезна.



Росалинда от Картишоците