Our social:

10 декември 2015 г.

Коледа с дъх на канела, анасон и борови иглички.

Обожавам да използвам естествени материали в крафт проектите си. Винаги имам канап, зебло и  рафия в най-горния шкаф за да са ми под ръка и ги слагам почти на всяка картичка.
Хартиите на дървени десени също заемат важно място в списъка с любими материали.
Но коледното време е това, което ме вдъхновява повече от всякога за красоти с естествени материали. Става ми по-топло, по-уютно и по-празнично като напълня подноса на масата с шишарки и пръсна свежи елхови клонки тук там.
 
Тази Коледа добавих към колекцията си още:
- канелени пръчици - този път истински и дъхави. Стоят на рафта с подправките. Ако пък не искате да миришат - в Джъмбо се продават в комплект с люти чушки и се водят ароматизатори, но по-скоро не миришат на нищо.
- звездовиден анасон - като сме почнали с подправките, да добавим и тази. Някои хора си мечтаят за узо докато четат картичката, а аз си мисля за сироп за кашлица. Но пък стои толкова красиво.

- всякакви дървени елементи, копчета, сърца, звезди и снежинки: има ги в крафт магазините, но също и в Кауфланд понякога.

-пръчки, клонки и други подобни - събирате ги в парка, стават за елхички.

- малки и не толкова малки шишарки - отново ги има в крафт магазините, но също и в паркове и градинки. Стоят нежно и красиво.
- елховите клонки са чудесни за бърза украса на подаръци. Виж, за картичките по-трудна работа - все в един момент започват да капят.
- пънчета - аз лично ги намерих моите при Деси в Черната котка. Тя също обича да работи с подобни материали и там си намирам често интересни нещица. Също при нея видях ратанови венци и панери от естествени материали. .


 Това, което бързам да ви кажа, е че за подобни елементи задължително ви трябва силиконов пистолет. Смея да твърдя, че това е най-сигурния начин за закрепването им.

-  Преждата, канапа и рафията също са чудесни. 

Ето една бърза идея за елхички от прежда:



Източник: http://somefiddlingonthekitchentable.blogspot.be/2015/11/crafty-bes-blog-hop.html

На щандовете за сладкарски неща има още интересни предложения - от сорта на сушени лимонови и портокалови корички, но тях вече не ги виждам в картичка. Но пък си ги представям чудесно кацнали на една нотна опаковачна хартия за акцент. В пинтерест и в нета е пълно с подобни идеи, така че трябва само да прегледате за да се вдъхновите и вие, за една по-топла и по-различна Коледа!


Кат от Картишоците.

Източник: http://ao.com/life/home/crafts/christmas-gift-wrapping-inspiration/
 
Източник: http://www.liveinternet.ru/users/madam_marina/rubric/3565921/