Our social:

22 март 2016 г.

Микс медия картички с дизайнерска хартия.

Когато искам да впечатля някого с картичка, без да имам конкретна идея, винаги ми е много трудно. Не знам откъде да започна, как да я докарам така, че да изглежда специална, скъпа, ръчноправена и по-различна. В такива случаи винаги прибягвам до дизайнерската хартия. Обожавам да работя с рециклирани материали, страници от стара книга и какви ли не експериментални нещица, но факт е, че дизайнерската хартия е красива и впечатлява. Точно поради този факт не обичам и много да я скривам като я слагам на много пласове и крия под различни акценти. Само че ако я оставя само залепено листче върху основа, тогава пак ми убягва идеята за по-специалната картичка. Така че винаги стигам до това, което си умея - да намацам нещо. Къде през шаблон, къде с печат. Крайният резултат понякога е уаааау ефект, понякога "малиии защо съсипа хартията?"
Ето да видите за какво говоря.



 
Тези последните са с дизайнерка хартия на Lemoncraft  (страхотни са тези хартии) паста през шаблон и малко украса.

Снежи пък успява да намери необходимият баланс между съчетанието на хартия и микс медия елементи, и докарва уникални картички като тези:
http://podnavesa-bejko.blogspot.bg/2016/03/blog-post.html

http://podnavesa-bejko.blogspot.bg/2016/01/2-2.html
При Кали дизайнерската хартия е задължителна, съчетана винаги умело така че да радва погледа.
http://kalinasto.blogspot.bg/2013/10/christmas-fairy.html
Ренка прибягва често до саморъчно правени дизайнерски хартии, с помощта на стенсили и gelli prints,  но не отказва  и оригиналните такива. Понякога един стенсил и малко мастило добавят съвсем друг вид на картичката. Хартията е от 6/6 блокче Botanical Notes на First Edition.

С една дума, бракът между дизайнерските хартии и микс медия частта в лицето на стенсили, пасти, мастила е напълно възможен, да не кажа модерен и търсен.
Може да се престрашите и вие - да направите някой момичешки проект и да го включите в микс медия предизвикателството ни "Непокорна, дива и красива."
Кат и екипа на Картишоците.

1 comments:

Поли Христова каза...

Прекрасни са ви картичките, момичета :)