Our social:

8 юни 2016 г.

За креативните хора и техните магарета.

Напоследък думата "креативност" е яко експлоатирана. Изскача от невероятни места - като анализи на работни процеси, мотивация на служителите, текстове подчертани с дебели черти в презентации на висш мениджмънт... И тази креативност, свободен ум, волна душа и т.н. няма нищо общо с онази, истински творческата, в която парченце от теб преминава върху листа, картичката или албума. Не че не е важна, Тя, заедно с управлението на свободното ни време е на първо място и в моя списък с неща, които да търся и изисквам, но тук реших да обобщя няколко наблюдения върху творците.
  1. Те са разхвърляни - както тези дни ме оправда пред мъж ми приятелка ( 10x shme)
  2. Бързо се отегчават
  3. Обичат да поемат рискове... донякъде
  4. Питат непрекъснато: "Какво ако?" А какво ще стане ако ли?
  5. Не обичат правилата. Но ги познават добре, и доста често ги нарушават.
  6. Правят доста грешки. Понякога си ги признават, а понякога ги наричат "творчество". 
  7. Щедри са. Дори и с крафт материалите си. Споделят
  8. Независими са. И понякога твърдоглави.
  9. Експериментират.
  10. Умеят сами да се мотивират. Пет-шест часа ровене в пинтерест и ето ти вдъхновение...
  11. Работят здраво. До ранни зори. За кеф.
  12. Източник
  13. Не са сами. Заобиколени са от други луди, както не веднъж съм споменавала. За справка: екипът около този блог. То краставите магарета се надушват, тъй беше казал народът, нали?
И още нещо за финал - креативността се възпитава. Дори и човек да не се ражда креативен, и в последствие да стане скучен финансист, инженер или лекар, то с много желание, четене, ровене из нета и труд, се става различен, креативен и неповторим - също като тези магарета... наоколо :)
Ще се радвам да споделите и вие какво мислите за креативността и този род хора. А ако ви е харесала статията, моля споделете я с приятели.
Кат от Картишоците.