Our social:

1 август 2016 г.

Отново за Gelli plate - малки, големи, кръгли и квадратни.

Преди няколко месеца закачих в страничната лента на блога си банер, който води към блога Gelli Arts. Луда работа, а?
Gelli Printing Junkie :)
Надписът му на пръв поглед изглежда стряскащ, но искам да ви успокоя, че пристрастяването се изразява само в предпочитане на принтове, правени с gelli plate пред купуване на дизайнерски хартии. Познавам крафт дами, които складират дизайнерски хартии и си ги пазят за "онзи специалния проект", който обаче не се появява вече 5-та (или 10-та) година... (peace)
Аз пък си пазя любими принтове, защото много добре знам, че няма как да ги повторя отново.
А и така съм сигурна, че спокойно мога да нарека творбите си "ръчно изработени и неповторими", най-малкото защото хартиите ми  имат своята уникалност.
Който е присъствал на някоя от срещите, на които с Катя сме показвали как се работи с "желето" знае, че е трудно да се повтори нещо, вече направено, колкото и да се старае човек и въпреки използването на същите бои, стенсили или печати. Просто всеки път е различно - понякога по-добре, понякога не съвсем, но в това е голяма част от чара на работата с този продукт.

В блога си имам 42 публикации на проекти с етикет "gelli print", които изцяло или частично (по-рядко) са изработени с тази техника. Аз обаче си имам любими. Някои от тях са фон от арт-журнал, с други съм правила картички, АТС-та.. имам и няколко книжки с насърчителни послания на всяка страничка, а най-любим си ми остава Свети Валентинския проект, който правих за любимия.

 

  



 

 
И тъй като  по природа не съм  егоист и  бих искала всеки (ако може) да опита тази чиста радост от сътворяване на неповторими и уникални проекти, затова бързам да споделя най-последните новини за желетата в България.
Бо от b-wow.net е заредила от сладурските малки форми желета, с които стават много ефектни и бързи картички. Има ги в комплект от три форми кръг, триъгълник и квадрат и шестоъгълник, правоъгълник и елипса. Има и една кръгла 10 см ето тук

 


 

 

  


 Специално за тази публикация преди месец заснех клипче. 


Надявам се да съм Ви била полезна.
ваша
Ирена от Картишок

2 comments:

BEARKIS каза...

Интересно, ще се пробва!!!

nel каза...

Влюбих се! Горещо благодаря!