Our social:

24 октомври 2016 г.

Картишок и наборсата ден пети: 3 в 1 - метър за стена, албум и рамка за снимки

В ден пети от  играта  на Картишок и Naborsata.com аз, Кат,  ще споделя с вас един проект, който има много лица и различни функици. Правя го за  втори път като тук използвах дизайнерските хартии на IMG Vision от няколко различни колекции. Харесвам хартии на бройка, от които мога да си поръчам колкото реша от любимите дизайни, както и да ги комбинирам както си искам.
Колекциите, които намериха място по страничките на албума са:
 У нас навсякъде има разхвърляни снимки. Доста от тях в рамки по стените, но има няколко в нещо като детски метър от плат, който виси на пирон. Грозничък е, но пък е удобно да можеш да си сменяш снимките, когато децата растат. Реших да направя нещо подобно за подарък на бебе момиченце по случай кръщането му. За целта се въоръжих освен с десетина листа от гореспоменатите хартии още с:
- изрязани от  мукава картони с размери 17 см/13 см. 
- прозрачни корици /ацетатни листа/
- зутер и спирали / които могат да бъдат замени с халки, ако нямате зутер/

- шевна машина, с която да се зашият джобчета за листовете хартия.
- дреболии за украса - панделки и копчета.
 От там нататък е лесно -правите джобчета от ацетатните листа, зашивате ги за дизайнерската хартия, а после залепвате към основата от мукава. Всяка страничка се свързва посредством спирала със съседната, а най-горната си има панделка за закачване. 
В сгънат вид албумът излежда съвсем компактен, а може да го изпозваме и като рамка за бюро.
Но стига толкова, обяснения, нека да ви го покажа:
 







Направих и картичка, за да има къде да се напишат пожеланията. Използвах остатъците от албума и едно от сладките жирафчета, които са така удобно направени на тагове. Обожавам такива странички хартия - с АТС карти, тагове или топери, които много бързо могат да се превърнат в ефектни картички.
Надявам се моят проект да ви е харесал и да ви вдъхнови и вие да направите нещо красиво с бебешките хартии на Naborsata.com. Имате още няколко дни да се включите в играта ни.

http://www.kartishok.com/2016/10/blog-post_20.html

А ето как изглеждат част от станичките като рамка за снимки:


В случаите, когато не знам какви са снимките, които ще бъдат сложени в рамките, или пък очаквам да се сменят във времето, избирам базисни хартии - ненатрапчиви като дизайн - точки, чертнички, звездички - така че да се явяват само фон на снимките. 

Комбинацията от бледожълто и розово е много подходяща за момичешките албуми, особено ако не искаме крайния резултат да е бонбонено-захаросано розов. Следващият ми опит ще бъде комбинация от мента и лате - момчешки вариант. Хем вкусно, хем интересно като цветова комбинация. Очаквам с нетърпение  да видя вие как разнообразявате детските и бебешки проекти.
Ваша Кат от Картишоците