Our social:

22 ноември 2016 г.

Направи си сам - Снежко...

Здравейте, творящи хора!

  Все повече приближава онова вълшебно време от годината, когато желанията се сбъдват. За мен това са наистина най- вълшебните дни. Като започнем от уханието на канела, тиква, прясно изпечени сладки, традиционни гозби и стигнем до украсата, безброй блещукащи лампички, искриците в детските очи, щурото търсене на подаръци, чашата домашно вино, танцуващите снежинки отвън и куп други вълшебства. Ееех, размечтах се...
  Ние в Картишок страшно много се радваме на децата, които имат желание да сътворят нещо с ръцете си. Разбира се, голямо браво и на родителите, които ги подкрепят и насърчават. Интернет е пълен с идеи за красиви декорации, които не изискват почти никакви средства или са съвсем на достъпна цена, но пък ефектът е страхотен. И така получавате няколко неща - щастливо дете, което хем се труди и не стои пред компютъра часове наред, хем вижда, че когато човек влага старание, резултатите не закъсняват, хем красива и различна декорация за празниците и един също важен момент-  преградите на портфейлът ви не се обвиват като лиани една в друга.
  За такова едно дете ще ви разкажа днес. Представям ви Алекс Савов, на 12 години от град София.
  Всичко започва с гледането на ето това клипче:
https://www.facebook.com/MetDaanMagazine/videos/1974969939407387/

 Алекс харесва идеята и няма търпение да купят чашки и да изработят този ефектен Снежко. Отиват в Джъмбо и си купуват 400 чашки - доста повече от това, което им трябва, но от имане глава не боли, напротив, започваш да мислиш за още украса.
 И така въоръжени с два телбода и две кутийки с телчета, мама и Алекс започват да творят.






От клипчето се вижда, че най-големият кръг е с 25 чашки и така не след дълго той е готов.





Когато започват вторият, всъщност виждат, че той трябва да е с по-малки чашки. Отново отиват в Джъмбо и си купуват два пакета по 80бр. Но така и така имат достатъчно чашки, правят още една голяма топка за тяло, след което по същият начин, но с по-малките чашки оформят и главата. След като съединяват тялото, решават, че има достатъчно чашки за ръчички и ги правят.




 С помощта на малката чашка правят кръгчета върху гланцово блокче за очите и копчетата. Оранжевата страничка от блокчето сгъват на фунийка, залепят с малко тиксо и оформят нослето.





Най- много ги е затруднил цилиндърът, защото е бил от по-дебел картон и лепилото е хванало по-трудно, но са следвали стъпките от клипчето и с търпение разбира се, всичко се постига.
 Тук мама се сеща, че преди време са счупили една лампа, но важните неща са здрави и работещи. И така... Снежко светва :)








  Това е историята на семейство Савови и техният Снежко от чашки. Благодаря им, че я споделиха с нас.
  Те са набелязали вече следващият проект, а Вие?

Снежни намигания от мен...
Ваша Росалинда

1 comments:

Вили каза...

Браво на сръчното момче! Чудесна идея!