Our social:

15 януари 2017 г.

Снежи:Старт с 200 лв. за начален пакет Mix media и крафт материали /През-н/ареждане на творческият кът

Привет от мен сладурки!
Сигурно се нагледахте на списъци за 200лв. с които ви затрупахме тази седмица. Не да ви отегчим ни бе задачата, а да ви помогнем и избавим от трудни решения и големи харчове.
Днес е мой ред да срещна на двубой опитът ми срещу продуктовото предлагане, което вече е в пъти по-голямо  от  преди години, по времето когато аз самата започвах. Кой ще спечели в битката за 200лв.
Започнах с едно мноооого
 дълго умуване, върху нещата от първа необходимост за един крафтър и имайки вече що годе представа в насоката за творчество не бих си губила хаотично бюджета, все пак повярвайте ми това не са никак много пари. С моят стартов пакет  ще се опитам да дам светлина  и  да бъда полезна на тази част ориентирани към смесените техники наши читатели и почитатели.
Такааа 200лв., за какво по-напред!
Необходимо ми е минимално обзавеждане на работният кът, което според мен трябва да включва:
*самолекуваща дъска -60Х45 -20лв
*ножица , метална линийка 30см, скалпел -12 лв.
*добавям и една силиконова термоустойчива подложка за сладки, която с незалепващото си покритие е идеална при работа с лепила, боички, пасти, пудри, печати  и др.- 4,90 лв.


Общо  до тук 36.90лв.

Остават   163,10 лв. и  още толкова много неща за купуване!
Инструменти като:
*уред за топъл ембосинг - много необходим за бързо изсушаване на пастите, боите и разбира се ембосване на надписи, ъгълчета или фонови печати 27,50лв 
*пистолет за топъл силикон 10лв
*палетни ножчета/шпатулки, на първо време пластмасови 5,60лв / аз започнах и все още понякога използвам  стара пластикова банкова, абонаментна или подобен вид карта/ за нанасяне на структурната паста през шаблоните
*инструмент за биговане и ембос 2,90лв


Ето , че изхарчих още 46 лв.

Сумата драстично намаля, докарах я до малко над 100 и по-точно 117,10 лв.
Продължавам с лепилата: 
 *стик, *течно,* лепящи ленти и такива с 3D ефект 
Използвам всичките видове понякога и в един и същ проект. 
От течните които до сега съм изпробвала мога да препоръчам  серията  на mod podge - многофункционалността им ги прави приложими в доста различни направления-Микс медиа, декупаж,трансфер и т.н.



за всичко отделям 15 лв.
*Стенсили може да си направите сами, " Как ли?"- лесно ще  научите ако видите тук как  Кат си ги изрязва сама, за което не се изискват много средства. Стига да имате принтер и PVC разделители за папка/ скалпелът е вече  на лице/- 2,50 лв.
Ако държите да са маркови, с които се работи значително по-лесно и се постига  по-добър ефект, трябва да отделите една десетачка  и да потърсите някой, който е комбиниран за постигане различни видове релеф.
Аз с времето събрах много и различни, както модели, така и марки.Едни по-големи, други по-малки, трети комбинирани и ако трябва да ги класирам-начело застават
TCW, Dyan Reaveley's Dylusions, Tim Holtz.




Не мога да скрия от вас факта, че при мен в употреба влизат  също и  сладкарските шаблони, предназначени за декорации на торти. Намирам ги оригинални и малко по-евтини.


Така, че в тази графа  слагам една средна сума от
   7 лв.
 Започва да става все по-сложно защото бюджета е на привършване остава 95.10 лв., а стигнахме до много важни  и необходими материали:
*структурна паста- 4.50, *гесо- аз използвам безцветно на Ranger-Dina Wakley Media-8,00,
* акрилни бои - тук също може да избирате както комплекти или на бройка да си купите, така и марките които да използвате, всички си имат предимства и недостатъци-аз обичам да изпробвам и там където може избирам варианта на бройка - 7-8 лв.
*джелатоси и*спрейчета-за тях отделям малко повече  и тъй като ще експериментирам - купувам на брйка в противен случай тази сумичка е безкрайно малка - 20,00 
*акварелни бои и *пастели може би и някоя четка ще си взема на заем от децата


*печатите са важни и се трупат много бързо било то гумени или силиконови, добре е да са с цветя и пеперуди/винаги са актуални и подходящи за различни видове проекти/, ако пък имат и за основа текст още по добре 8.00




  *мастила


Изборът е труден, но не и невъзможен- взимам мини дистреси, едно безцветно за ембосинг и перманентно за печатите мастило - 25,00
Останаха ми 22.10, които ще разпределя за
 *ембосинг пудра- 6.00*гел маркер-3,00, перманентен маркер- 2,00*дребни елементи- *копчета, *панделки,*рамчици от бирен картон и цветчета,
*картон за основи на картичките-11.10!!!
Чудесно!
Вече съм готова да стартирам !
Разбира се останаха още много запланувани инструменти и материали, но тях ще си ги добавям  във времето. Има и не малко  хитринки, които да използвам за да се улесня при изработване на било то картичка, кутийка, албуми  или платна.
А на вас ако ви липсват опит или идея може винаги да се опрете на нас. Ние  Картишоците сме тук и всичко което правим е с идеята да сме ви полезни!
А сега една картичка която направих с част от продуктите закупени в днешното пазаруване ;).



Интересно ми е как ще отсъдите днешният двубой, дали е необходимо да се затрупваме с хиляди материали за да имаме добри картички или добра идея и бюджет от 200 лв.е достатъчен ;)
Хубава неделя и успешен старт на новата седмица !
С поздрави Снежи!




2 comments:

Анонимен каза...

Всичко е много интересно,чак не знам кое по - напред да прочета.
Самоука съм, правя картички, работя с полимерна глина, мартенички и др.нещица.В предишна статия прочетох за използването на паста машина за изрязване на лентички което и аз правя.Стават много финни.Харесват ми, но от известно време нещо не се изрязват добре.Та въпроса ми е дали мага да направя с нея.Бях чела някъде, че пънчовете могат да се заточат с фолио, но с тях нямам проблем, а нещо ме е страх да пробвам с машината за паста.Ако имате отговор пишете ми janni_kj@abv.bg
предварително благодаря.

Kati каза...

Честно да ви кажа, още не сме намерили отговор на въпроса ви. За пънчовете сме срещали съвет да се редува фолио с хартия за печене за да се заточат и смажат, но за машината не знаем.