Our social:

12 януари 2017 г.

Росалинда: Голям мерак за материали, но 200 лева бюджет...


   Здравейте! 

   Ето ,че дойде и моят ред да ви покажа какво бих направила с едни 200 лева бюджет, ако нямам никакви материали в момента, но пък имам опитът, който съм натрупала до сега.





  * За основи на картичките имам два варианта - или си купувате т.нар. заготовки, за които Джиджи Ви е споменала, или си правите сами основите. Вариантите са картони на бройка с размер А4 или 100/70, или едни чудесни блокчета в Джъмбо, които само срещу 5- 6 лева Ви осигуряват 200 грамови основи за 30 картички.

  * За да стане по-красива картичката ще добавим дизайнерска хартия - тук може да предпочетете блокче или пък листи на бройка. - 10 лв. 

  * Обемна двойно лепяща лента и обикновена - 6 лв.

  * Лепило - ще заложа на хубаво, за да не се излагаме с разлепени листи после - След дълги опити мога да кажа, че най- любими са ми лепилата на Aleene' s и Anita' s (по- гъсто е и по-трудно го изстисквам от тубичката, но за здравината няма какво да кажа). - 6 лв. 

  * Glossy Accents - не е жизнено важно и може да бъде пропуснато. Използвам го за залепване на перлички, камъчета, минавам върху оцветени картинки, за да им придам обем. - 6 лв.



  * Самолекуваща се подложка. Когато започвах си взех А4, но след това се поправих и си взех А2 (45/60)  и повярвайте ми, по-добре да е по-голяма. - 20 лв.

  * Метална линия (50 см.) - 6лв.

  * Макетен нож - 3лв.

  * Уред за прегъване - Ако не се използват готови основи, ще е хубаво да си имате един такъв уред.  - 4 лв.

  * Комплект печати с надписи - 20 лв.

  * Акрилно блокче - Хубаво е да си имате поне едно за начало. Ще Ви помогне за по-прецизното отпечатване на посланието или пожеланието върху картичката. - 10 лв. Ако искате да спестите паричките за блокче, опитайте с капаче от диск или нещо друго прозрачно, което да ви свърши работа на първо време.

  * Перманентно мастило StazOn Jet Black mini - 7 лв.

  * Рамки от бирен картон - Най-различни форми и дизайни, които определено ще допълнят всеки проект и ще му придадат завършеност. - 3*2 = 6 лв.




  * Готови цветя - Различни видове, цветове, големини - 10лв.



  * Бордюрен перфоратор - 25 лв.

  * Панделки, дантела - Във всяка кинкалерия може да откриете многообразие от цветове и размери. Предимството е, че се продават на метър. -  6-7 лв. 



  * Перлички, камъчета - 5 лв. 

  * Дистрес мастило - В случай, че сте виждали и Ви харесват оцветените краища на дизайнерската хартия, можете да си вземете едно дистрес мастило (само да отбележа, че ако първите опити ви харесат, не остава само едно ;))  - 6 лв.

  * Пистолет за силикон и пръчици към него - Дори да не продължите да правите картички, можете да го използвате и в домакинството. - 11лв.

 * Моливи за оцветяване - Това вече е нещото, което не е задължително да се хареса на всички. Както и каквито и да било оцветяващи средства. Не всеки ги харесва, не всеки свиква с тях. Аз обаче ги обожавам. Можете да си купите малък комплект или моливи на бройка. Пробвайте, вижте дали нещата ще потръгнат. Полякините и рускините нямат много картички с оцветени печати по тях, но това не пречи нещата им да са уникални... - 20 лв. 





       Общо: 194 лв. - остават ми 6 лв. Ще си взема нещо сладко за тонус... ;)


      Това е една бърза картичка, направена с по-горе изброените материали...



      Четете, гледайте, питайте и открийте себе си. В последно време виждам картички, които биха били прекрасни, ако цветовете по тях не крещяха от ужас. Вече има много информация, много уроци. Ако сте решили в един момент да сложите етикет "Ръчно направено", постарайте се да отделите време и да научите малко повече. Не е сложно и повярвайте ми, Вие ще спечелите от това... 


 Поздрави от мен и до скоро! 

4 comments:

Vesi каза...

Много хубаво си го написала. А блокчето от картинката ми стана един от любимите десени. Благодаря на Картишочки че ми го показаха. Вече ми стана любопитно да помисля, какво бих си взела и аз за тези 200 лв.

Rosica Katreva каза...

Веси, блокчето е много хубаво, а цената му беше приказна просто. Хайде напиши един списък, че и на мен ми е интересно.

Plamnito каза...

Роси, определено ме изненада много приятно! А това с "крещящите от ужас цветове"... Желая ти вдъхновение и много по 200!

Rosica Katreva каза...

Благодаря, Плами! Радвам се, че съм успяла да те изненадам! Успешна година и много вдъхновение и на теб!