Our social:

12 февруари 2017 г.

Creativeworld Frankfurt 2017 впечатления част 2

Здравейте креативни приятели,

радвам се, че ще ме придружите и във втората част на моята виртуална разходка на Creativeworld във Франкфурт. Отново съм ви приготвила купища снимки, така че се настанете удобно за дълго неделно четиво. За тези, които са изпуснали първа част, могат да я прочетат тук.

Намирам се още в началото на нашата разходка на етаж 1, където значителна площ на видно място бяха заели немските гиганти Rayher.
Самият щанд беше проектиран стъпаловидно с преградни стени, малко като лабиринт, явно с функция да отделят многото теми, които застъпва тяхното производство. Фирмата предлага материали за скрапбукинг, за бижута, за декорация на дома, за изработка на сапуни, много платове, бои и още какво ли не от света на приложните изкуства. Нямаше как да обхвана всичко в снимки, но ето някои акценти.

В единия ъгъл бяха изложени и се демонстрираха продукти на серията Kreativ Beton.
Обожавам бетон, но винаги ми се е струвало сложно да се работи с него.
Е, те явно са намерили решение и това много ме зарадва, дотолкова че веднага си поръчах пастата, с която можеш да превърнеш всеки предмет в бетонен шедьовър. Надявам се скоро да мога да споделя впечатления от нея.




На другия ъгъл се демонстрираше изработката на сапуни, а една много изкушаваща вана привличаше погледите на посетителите.


В съседство се представяше колекцията им Kork с примери, изработени от коркови листи 
като чанти, портмонета, тефтери и гривни.


На няколко места по стените можеха да се видят колекциите им дизайнерски хартии и творби, изработени с тях.


Както и можеше да се срещнат тропически обитатели и декори.



We R Memory Keepers бяха изложили своите практични уреди, нови пънчове и печатчета. Правеха впечатление таблото с микс медия линията на Jane Davenport и стената с продуктите на Heidi Swapp. Последен писък в крафт модата вкарват и One Canoe Two с техните глобусчета за декориране Globe Gallery, за които беше отредено също специално местенце на щанда.




Woodies са мини гумени печатчета, изработени в Германия и жънат голям успех заради сладурския си вид, интересните надписи и практичността си.


Още един немски гигант Edding, чиито пишещи средства могат да се намерят в абсолютно всяка книжарница, търсеше внимание от публиката, привличайки я с Handlettering урочета, достъпни за всеки и възможност да получиш съвети намясто от професионалисти.



Разбира се Faber Castel също бяха на линия. По- силно присъствие обаче се почувства от страна на тяхната дъщерна фирма Eberhard Faber, предлагаща също много качествени материали от тяхната сфера, може би клас по-ниско, но предназначени предимно за деца и ученици и по думите на демонстраторката на съществено по-достъпни цени. 




И като си говорим за ученически пособия - останахме очаровани от полската фирма за пластилини Astra, където хората бяха много мили и след като помайсторихме малко с тях, ни подариха кутия от техните пластилини, включително един от серията Космо (пластилин в ярки цветове, който се разтяга и извива като дъвка). Междудругото аз не съм фен на пластилина именно заради дългото мачкане, но специално тези си бяха както в началото, така и след това мекички, което ме очарова.




И от пластилина се прехвърлям към полимерната глина. Можеше да се видят наистина страхотни фигурки, които се изработваха намясто.




Какво видях още по пътя си:

изработка на микс медия платна


интересна японска техника за оцветяване с използване на оригами сгъвки


спрейове за графити 


и такива за оцветяване на мебели


стъклени мозайки


изработка на бижута от мъниста


кукли от плат


А каквото не видях, ще си наваксам със сигурност догодина.
И ще се гмурна в безбрежното море не за половин ден, а ще си взема поне ден и половина.
Надявам се с някой от вас в компания.

Хубава седмица и много вдъхновение,

Софи от Картишоците









2 comments:

Unknown каза...

Благодаря ти Софи <3

Анонимен каза...

Уууаааааууу! Благодаря ти! Гмурнахме се и ние в този вълшебен свят!
Desi Pavlova