23 октомври 2014 г.

Хартиените торти

По повод тортите за рождения ден на дъщеря ми получих доста запитвания по темата. И за по-лесно ще обобщя наличната информация тук.

Най-разпространения вид хартиени торти са от отделни парчета (16 броя), сглобени от цветен картон. Ето една статия по темата, а в нета има още много. Използвания шаблон е един и същ:

http://www.rakhiva.com/data/uploads/gallery/KakSePravi3/shablon%20cake.jpg

В Крокотак също са писали по темата с тортите, а руските сайтове изобилстват от идеи за украси. Не е нужно кой знае какво умение да си направите такава. Пълнежът е по желание Smile

Аз обаче исках да направя торта, която да НЕ изглежда от хартия като гледа човек снимките. Освен това исках да е пълна с плодови шишчета. Това доста усложни процеса, така че се наложи да прибегна до помощта на крафт-магазините и по-конкретно Наборсата.ком

Nesting Boxes - Bare Basics - Circle (S/M/L)

 

Купих си комплект кутии за декорация от здрав крафт картон. Използвах само най-малката и най-голямата, защото иначе нямаше да има разлика между етажите. Боядисах ги с акрилна боя и тук там украсих с дантела. Налепих точки за цвят, и направих розички от филц. Пробих отгоре картона, така че да пъхна свещичка и стандартна украса за торта и ето крайния продукт:

IMG_8429

Двата етажа са залепени един за друг, така че конструкцията е много стабилна.

Ето и другия вариант заедно с рожденичката:

IMG_8289

DSCI0202

Поне на пръв поглед илюзията е добра – тортата си е съвсем истинска….

Ако имате още въпроси, питайте, ще отговарям подробно.

Кат от Картишоците

7 коментара:

  1. Хартиени торти - моята слабост. Тези на отделните парчета, пак могат да изглеждат като една цяла торта, или аз поне се опитвам да докарам моите торти да изглеждат така, до колкото успявам де :) Тази тема която си пуснала,много ме радва :) Браво,Кат!Много са красиви :)

    ОтговорИзтриване
  2. Супер тема и тъкмо на време :)
    И аз майсторя една с 30 парчета, голям зор е :)

    ОтговорИзтриване
  3. И аз правих от 30 парчета и се зарекох, че от тук натам ще правя само от готови кръгли кутии... до следващата поръчка на някоя малка сладурана. Няма отърване - важно е получателят да е доволен, защото това е удоволствието от хобито!

    ОтговорИзтриване
  4. Ето, че измина една година и отново сме пред дилемата: торта на парчета или торта от кутии. Да изчакаме отговорът на малката принцеса! Тя ще си каже последната дума!

    ОтговорИзтриване
  5. А някой да ми сподели, каква точно е идеята на тортите от картон?
    Слага ли се нещо вътре за хапване или са си кухи кутийки?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вътре пълниш с каквото решиш - малки подаръци, лакомства за децата или кой каквото искаш

      Изтриване
  6. Здравейте, от къде мога да си купя такъв комплект кутии за декорация от здрав крафт картон.

    ОтговорИзтриване

Ще се радваме ако харесвате Картишок и намирате статията за полезна, да разпространите публикацията в социалните мрежи и да ни оставите коментар.