Our social:

26 януари 2014 г.

Идея: дърво от копчета

Бързам да кажа, че идеята не е моя. Отдавана и се възхищавам ето в този блог.
Мацката има страхотни попадения като четири сезонните дървета например:
Нейните обясниения и уроци изглеждат толкова леснопостижими, че обикновено ме амбицират да хвана четката и акрилните боички почти веднага. Точно така беше и с урочето как да си направим подобно дърво. Стори ми се просто, така че някак си се оставих на колежката ми да ме навие да и направя проект в зелено лилаво, същия като показания в урочето:
Поръчахме торба копчета в подходящи цветове от ибей, купих тъмно лилава  перлена боя на Марта Стюард и останаха само платната. Там беше и уловката - вместо очакваните 20/30 см, получих платна с размери 50/70 см. Огромни са, честна дума. Толкова гигантски проект никога не бях правила. Гледах ги някъде от септември до декември - подпряни на работната ми маса - все така големи си останаха. Добре че колежката е търпелива, знае ни нас творците ( ха-ха) какви сме капризни. В началото на януари, в една късна съботна нощ ударих един космопотън и се заех с фона. Другия път може би ще пия два - не съм особено доволна от резултата, липсва ми плавното преливане между бялото и лилавото. Но, минало заминало. Две седмици събирах смелост да нарисувам дървото. Добре че днес беше гадно и студено, та цял ден не си показах носа навън и вече нямах оправдания. Нарисувах го криво ляво, после налепих копчетата ( със силиконовия пистолет) и пеперудите и сложих точка на проекта. Снимките също хич не ми се получиха, защото светкавицата не се разбра с перлените отблясъци на боята, но все пак за да придобиете реална представа, ето ги и тях.
Тук цветовете са най-реални, но за съжаление с 50 мм обектив не ми стигна разтоянието да снимам и двете платна едновременно.








Ако решите да си направите такава декорация вкъщи, мога само да ви посъветвам да започнете с по-малки размери. И да си вземете два нюанса на боята. Другото е фасулска работа.
Поздрави от мен
Кат от Картишоците

5 comments:

honey_bunny каза...

Изключително красиво, Кат! Браво за смелостта да започнеш проект 50х70см. Аз все още се боря с 12х12см. :D Прекрасно се е получило преливането... не знам какво те притеснява, изобщо не ти е трябвал втори нюанс на лилавото. <3 И дървото е изрисувано перфектно! :)))) Значи това е бил загадъчният лилаво-зелен огромен проект, за който спомена на срещата и за който ти трябваха лилави пеперуди. :P Нямах търпение да го видя завършен! Заслужаваше си чакането! ;)

krechi каза...

Браво, разкошно е станало...Обожавам лилаво, а в комбинация със зелено е просто... Блазе на получателката! Прекрасно цветно дърво! Фона е много добре направен! Всичко си е на мястото!

Toni каза...

Чудесен резултат. Тези дървета и мен ме преследват и някой ден ще ги пробвам.

Unknown каза...

Много, много, много ми харесва! Получило се е точно както си го предстарях. Явно лошото време в комбинация с космополитън ти се отразява доста вдъхновяващо. Пожелавам ти да имаш още много поводи да се почерпваш и да са все така сполучливи.

Borqna каза...

Гледам и не вярвам на очите си!
Браво! Изумително!
Ти си върхът! / Трябва да си много горда от резултата!/