Our social:

26 май 2015 г.

Що е Label Maker и приложението му в нашето хоби

Привет любознателни Картишочета,
от много време искам да ви разкажа за един уред за етикети, който не спада към най-често купуваните крафтърски принадлежности, но прави живота на крафтъра много забавен и разнообразен. Със своите възможности има приложение в почти всички стилове и жанрове като започнем от картичките, минаваме през албумите и Projekt life проектите, та стигнем  до журналите и Микс медиа платната.
От както е част от моят арсенал с машинарийки се възползвам от него за почти  всеки проект.

          

   

Иде реч за  Label Maker или наричано още Клик щамповащо устройство, с което  си оформям и персонализирам надписите. Това ми дава малко по-голяма свобода и излизане от рамката на готовите печати пожелания.
.

Както ще видите по-надолу върху кръгът с букви има и цифри,което го прави много удобен за места на които искате да отбележите дата ,брой или пореден номер.

   



   



 


Съществуват най-различни видове и марки /DYMO, M*TEX, COLE-PARMER /,сред които и такива за щамповане на дъвки,както и други  предназначени  да са в помощ на незрящите хора /YANKO DESIGN-фирма със специализирани Braille продукти/.





     


                                          
Последният модел е с няколко приставки с различни шрифтове, което намирам за много практично. Не открих информация, дали има такъв на кирилица, макар че с малко фантазия и този може да се използва за надписи на български.
Принципът им на работа е елементарен,чрез ембос да се отпечата желаният текст върху специална самозалепяща лента с ширина 1 см.,но с успех се справя и с други материали.
                                  
               

Цената на машинкитe и консумативите варира между 5-25 евро  в зависимост от  вида и марката.
Ето и няколко различни варианта на проекти от български крафтъри включващи използването на този уред.

Вили още 2013 е открила възможностите на Label Maker и използвала в своята Стиймпънк картичка.
Неподвластна на времето

Неподвластна на времето

Неподвластна на времето




Нели   в своите красиви  албуми.




Джиджи  в новата страничка от нейният Атр журнал.






Със сигурност има и други проекти на наши творци с този уред, които не съм открила и ще се радвам ако ги споменете в коментарите си за да ги добавим към статията.Докато търсих в нета за такива, попаднах на няколко чуждестранни проекта, в които оригиналните самозалепящи ленти са заменени  с хартиени.
Тук може да разгледате целият процес на  изработване на това красиво тагче.

33

Един още по нестандартен материал е лентата от алуминий.

Soda Can Label Embossing

Което показва, че можем да излезем от предлаганата от производителя цветова рамка и материал.С две думи пълна персонализация на уредът.
След дадените ориентири ,не е трудно да откриете това което най-много пасва на стилът ви на работа.
Мога да ви разказвам още, но с риск да ми се разсърдите  спирам до тук, за да ви оставя сами да преоткриете ползата от Label Maker и очаквам скоро да видя приложението му от вас.

  Надявам се да ви е било интересно.
  Поздрави от  Картишоците и мен Bejko!