Our social:

15 юли 2015 г.

За малките големи вдъхновения

Чували сме колко важни са малките неща от живота. Нужно е само да не подминаваме забързано, а да се спрем, да отворим очи и да се огледаме...
Ето това се случи вчера, когато вземах сина ми от детска градина- попаднах на същинска Микс Медиа изложба. Интересно, че толкова често висят в коридора им рисунки, но дори не ги забелязвам, концентрирана в това да намеря дете, обувки, яке, раница и подобни. И как се случи този път, размишлявайки върху първата ми страница от арт журнала, за която все още събирам смелост и идеи, погледът ми се прикова на една от рисунките и аз без да искам започнах да я анализирам в детайли.


Изключително се впечатлих от отпечатъка, който ми заприлича на разперен морски корал, може би случайно направих асоциацията, нали все пак сме на морска тема в момента ;) 
Отпечатъкът ми се стори толкова детайлен, че реших, че може би е използвано някое растение и се замислих кое ли може да е то...След това реших да попитам и вас в групичката ни във фейсбук. А днес разбрах от учителката какъв е отоворът. 
Е, оказа се, че тези , които предположиха, че детето е сложило друг лист отгоре, са познали. Всъщност са рисували на малки плоскости картон, подобен на мукава, а ефектът се е получил, когато тригодишното дете е капнало боя и е взело друга плоскост, допряло ги е и ги е завъртяло в противоположни посоки. Дали случайно или хитро от негова страна, не ни остава нищо друго освен да кажем браво на таланта. 

Ето и още малко от ''изложбата'': красиво бяло-синьо море и интересни отпечатъци от чашки, бутилки и пръстчета. :)





Колко много има да научим от децата- един безкраен извор на вдъхновение. 
Възползвайте се. ;)

Поздрави от мен,

Sophie от Картишоците