Our social:

24 ноември 2015 г.

Адвентски календар- вдъхновения в последния момент

Малко закъснявам с публикацията- първи декември вече е на прага, а аз тепърва ще ви вдъхновявам, но знам ли, може би има и такива като мен, които в последния момент режат и лепят пликове или кутийки с намерението да отброяват дните до Коледа и да се радват с цялото си семейство ден подир ден.
Ръчноизработените адвентски календари са нещо ново в България и идеята им е непозната за повечето хора, но тук в Германия например е традиция и хората разбира се не чакат последния момент да се захванат с изработването му. Тук също има от кутиите с шоколадчета по магазините, на които се любувахме още като деца в България, но тази година реших, че ще направя нещо по-различно и ще заложа на ръчната изработка с индивидуални дребни подаръчета за всеки един ден.
До момента подаръчетата съм ги докарала до 12 - да си призная не е съвсем лесно да подбере човек подходящите, а и календарът няма да излезе като цена равна на този с шоколадчетата, но според мен идеята си заслужава и предстоящите моменти на отварянето на кутийките и щастливите усмивки на децата, ще са много по-безценни и ще останат скъп спомен за всички.

Ето и вдъхновенията, които подбрах за вас, ако случайно решите и вие да изработите сами такъв тип календар.

от пликове и торбички







от различни кутийки



  

 от ролки от тоалетна хартия


от кутийки тип пирамида




И ако се чудите с какво може да напълните всичките 24 кутийки, джобчета, торбички или каквото сте решили да използвате, мога да ви подскажа няколко идеи:
За деца подходящи са дребни играчки като Lego части, топчета, колички, химикалки, шоколадчета, близалки, бонбони, малки книжки, стикери, формички за сладки, симпатични чорапки и др.
При възрастните може да минете и с по-сантиментални подаръчета от сорта на стихче, пликче от любимия чай, книгоразделител, ароматна свещ, забавен виц, хороскопа за следващата година, ваучери- тук да добавя, че ваучерът не е нужно да бъде за нещо, което се купува, може да напишете нещо шеговито като например 100 целувки от мен или 5 пъти изхвърляне на боклука. :))



Толкова от мен. Надявам се съм ви вдъхновила да опитате тази година една по-различна традиция, превръщаща се в изключително забавна и сплотяваща семейна игра.

Sophie и Картишоците












1 comments:

Irena Stefanova каза...

Софи, благодаря за вдъхновението! За поредна година се каня да направя такъв календар. Дано не си остана с каненето...
Прегръдки
Ирена