Our social:

30 март 2015 г.

mix media и печатите във вашето чекмедже

Днес ние от екипа на Картишоците решихме да ви представим някои от любимите ни печати, които намират широко приложение в mix media стила. Няма да си говорим за марки и да ви показваме конкретни такива, колкото да се опитаме да обобщим най-подходящите като дизайн печати. Дали да бъдат силиконови или дървени, дали да са на известни фирми или на малки такива, оставяме на вас да решите.
Pam Carriker Stamps
Геометрични форми – тук влизат всички видове квадратчета, ромбчета звездички, точки, решетка, чертички и тн. Най-често са с повтарящ се еднакъв мотив. но има и такива, при които се наблюдава нещо като градиент - примерно звездички или сърчица, които да са много в едната част на печата и да стават все по-рехави.
imageimageUnity Stamp Christy Tomlinson Cling Mount Stamp - Reversed Punchinella
Текстури в този раздел можем да причислим страшно много неща, с които природата ни обгражда ежедневно - дърво, зебло/плат, тухлички, стара излющена боя или зид под който се виждат тухлички, капки вода, мастилени петна, дантела, счупен/пукнат прозорец, петно от чаша (coffee stain) и мехурчета .
imageTexturesBrick Wall - Small Wood Mounted Stamp by Classic Stampington & Company
Текстове – тип ръкописен, тип графичен с различни размери букви,вестник, графити/street art , italic нечетливо написан текст, вестник с колонки, географски карти на света.
imageCreativity Flows Cling Mount Stamp by Traci BautistaDry Goods Ledger Wood Mounted Stamp by Christine Adolph
Печати тип „драсканици” (doodling)тези все още не са много масови на пазара, но тепърва ще показват потенциал за развитие.
imageimageimage



Цветя, пеперуди, пера,часовници, листа, стари пощенски печати – тук идеята тук е хем да са повтарящи - фон или бордюр, хем фигурите да не се припокриват за да може като си го отпечаташ на някаква хартия да си изрежеш няколко от цветенцата и да си ги сложиш на стъбла и да си направиш градинка.
imageimageUnity Stamp Christy Tomlinson Cling Mount Stamp - Quilted Blooms
Разбира се може да се ползват и всички останали стандартни печати, предназначени за скрапбук индустрията. Има много техники, в които се ползва само елемент или част от голям фонов печат или напротив – чрез малък такъв и симетрично нанасяне се създава усещането за по-голям фонов.
Но както и с всичко останало в тази индустрия, считаме, че тепърва ще виждаме интересни предложения, конкретно за микс медия и арт журналинг.
Такава са печатите на Prima – mix media dolls, които със своите впечатляващи почтти 20 см определено не са предназначени за картички, а за по-големи  проекти. Prima-Dolls
Спираме до тук, че току виж някой разгневен съпруг ни нападне докато ви пишем новия списък за покупки.... Очаквайте скоро включвания по темата, с конкретни примери и идеи.
Картишоците














3 comments:

Irena Stefanova каза...

Ако щеш вярвай, но тъкмо стигнах до "сърдитите съпрузи", когато един такъв се появи да пита дали няма да си лягам вече... така че сега отивам, но утре непременно ще разровя сайтовете за това, което си набелязах вече :)

honey_bunny каза...

Уихууу, колко много предложения и хрумки! <3 Точно съм започнала с една страничка и мисля да използвам част от идейките за текстура. :) <3 Благодаря за синтезираната информация, Кат!

Bo каза...

Наистина много добре подбрана информация! Благодаря, Кат!
Иначе всичко ми е любимо! :)
Аз съм от тези крафтъри - най-обсебените, които искат всичко! ;) И в различни проекти използвам различни печати. Що се отнася до картичките - почти не мога да мина без картинка (печат) за оцветяване, но сега (с новата зарибявка) започвам да използвам и повече печати за фонове - текстурни и текстови...