Our social:

19 октомври 2015 г.

Хартиени ябълки и безплатни дигитални хартийки

Съвсем наскоро докато както обикновено си пазарувах в кварталния супермаркет, реших да се спра да разгледам големия им набор от списания- нещо, което не бях правила много отдавна, предвид че нямам изобщо никакво време и спокойствие да чета.
Сред шарените корици обаче погледът ми се привлече от заглавие, което ме накара да взема списанието и да го сложа в пазарската си кошница, без дори да се замисля. И не сгреших.


Made in paper се оказа доста интересно с идеи за декорация за дома, картички и микс медия проекти, линкове за безплатни хартии, дори няколко листа дизайнерска хартия като подарък сред страниците. Няколко страници от списанието може да разгледате тук (разгръща се от долния десен ъгъл).
Със сигурност забелязахте есенните плодове на корицата. Аз също се впечатлих затова ще ви споделя как се изработват. Ако имате списания или книги, които само събират прах в някой ъгъл, с тази идея могат да станат атрактивна декорация в жилището ви.


Необходими са ви:

  • стара книга- колкото по-дебела толкова по-ефектно (тук пише 400 стр. най-добре)
  • картон, от който ще изработите шаблон за рязане
  • зелен картон за листото или истинско листо
  • мастило в цвят по избор, най-добре дистрес
  • прави клонки
  • ножица и макетен нож
  • лепило, най-добре с пистолет течен силикон
  • молив




  1. Отстранете кориците на книгата
  2. От дебел картон изрежете половин ябълка/ круша за шаблон 
  3. Сложете шаблона върху първа страница на затворената книга и започнете да режете по него с макетния нож малко по малко
  4. Оцветете ръбовете с мастило
  5. Поставете клончето на мястото на гръбнака и увийте страниците около него
  6. Залепете  с топлото лепило
  7. Украсете с ръчно изработени или истински листа


Още много подобни Направи си сам-идеи има в този чуден извор на вдъхновение, който открих. Ще се постарая честичко да ви показвам някои от тях занапред.
А ето и линк към много симпатични дигитални хартии, подходящи за есенното време и настроение. http://www.shop.oz-verlag.de/printables5/

Хубава и усмихната седмица,
Софи и Картишоците