Our social:

5 януари 2017 г.

Любимите крафт покупки през 2016

Време е за обичайния годишен обзор на най-добрите ни крафт покупки за 2016. Миналата година бяхме доста изчерпателни и то предимно с микс медия материали. Колко от списъка с желания за 2016 сме изпълнили - оставям на вас да прецените.

Софи

Аз все още си нямам принтер, мастилата ми още се мотаят в кутии, а хаосът е цар на работното ми място. Но пък си имам няколко нови придобивки, без които мога да твърдя, че вече не си представям работното ми място.
Благодаря на Шми, че препоръча Tonic гилотината на Tim Holtz, която ме спаси от постоянното ми мрънкане по повод бързо изхабените ножчета на тримера. Както и специалната му ножица, която не ме предава при нито един материал.



През изминалата година си позволих и две плоскости за Биг Шота, едната от които се оказа изключително полезна, особено при комплектите печати с щанци, където прецизното и точно изрязване е много важно. Това е магнитната платформа на Sizzix.



 А плоскоста за прецизно изрязване в комбинация със специалната ролкова четка оставиха трудностите при рязането с детайлни щанци в миналото.




За многобройните пънчове, печати и щанци, с които се сдобих, не смятам да споменавам, просто защото не мога да си избера достатъчно любими.
Изключително съм доволна обаче от решението, което намерих за моите големи листове хартии и това е шкафа от IKEA Alex.

Роси
  
Успях да изпълня голяма част от заплануваното, сдобих се с непланувани неща и разбира се, ще прехвърля желания и за 2017 година. Списъкът ми е кратък:
 Със съдействието на едни добри хора (Благодарско, Марто и Джиджи) се сдобих с моливи Prismacolor Premier (пълният сет).

Image result for prismacolor premier 150Image result for polychromos pencils

След тях си взех и бройки на Faber- Castel Polychromos. Купих си и Misti, желани печати на Altenew, няколко цвята бои Dylusions.

Image result for dylusions paintImage result for misti small
Хартиите винаги ми говорят на някакъв странен език и не мога да им отказвам. Имам си няколко желани шаблона. Две мадами ме изненадаха приятно и на рожденият си ден получих гилотината на Tim Holtz (Кат и Джиджи- обичам ви).

Related imageImage result for tim holtz guillotine

Друга една дружка ми подари Kuretake Zig Gansai Tambi (ShMe- обичам те), които все още не съм тествала. Та, май това е по-важното или поне не се сещам за друго.

Кат

Желанието за ZIG Clean color Real brush акварелните маркери беше на Джиджи и Роси - аз не мислех, че мога да бъда изкушена от средство за оцветяване, защото хич не ме бива в тези неща. Но трябва да призная, че откакто пробвах четката на тези маркери, се влюбих безнадеждно в тях и се сдобих бързичко с двадесет основно шантави цветове.


За една от най-добрите си покупки броя пънча балони на Stampin up. Освен него имам и няколко други техни пънчове, и всичките много си ги обичам, но този ми е най-любимия.


В списъка с любими глезотии слагам и акварелните бои на prima - толкова много им се радвах.

 
Що се отнася до дреболиите като стотина нови печата, двадестина стенсила и подобни - тях не ги споменавам, за да не чуе мъж ми.

Кали


Няколко са забележителните ми придобивки тази година.

На първо място ще спомена Fuse tool- a, с който си играя с голям кеф когато трябва да направя интересни етикетчета и заглавни страници на албуми  

 Втората ми любима  покупка щанцата с есенни листа Fall Foliage на Тим Холц - Sizzix Thinlits Die Set - Fall Foliage.

Разнообразието от листа ми позволи да направя доста есенни майсторийки...

 

А едно от готините неща е, че бодливата тревичка от същия комплект всъщност може да се използва и за борово клонче и става чудесно и за коледни проекти.


Колкото до покупката на годината със сигурност класирам на първо място мини гилотината на Tonic за Tim Holtz. Тя се превърна в незаменим уред на крафт масата ми и въпреки, сравнително малките си размери е първото нещо, към което посягам, за да изрежа, ами ВСИЧКО – картон и хартия за всякакви проекти, снимки и страници за албуми, АТС-та и визитни картички, а няколко пъти и билети за изпит ;)  


Ирена

Все си мисля, че не са ми достатъчно играчките, а като се огледах доста любими съм придобила през годината (позната картинка, а?). 
Резултат с изображение за distress markers set

Започнах с дистрес маркерите на Тим Холц








после долетяха лудите пилета с щанците към тях.

Свързано изображение


Резултат с изображение за binding board Martha Stuard

После пък открих дъската на Марта Стюард и въпреки че е големичка и заема доста място, вече си има своето почетно място на работната ми маса. 









По някое време, заразена от Катя открих brusho crystals. Започнах с 5-6 уж основни цвята и неусетно се влюбих в невероятната комбинация от цветове, които се крият само в един цвят и се понапълни колекцийката.
Свързано изображение

Другата много любима придобивка ми е Label maker-а. Много бързо и ефектно "изписва" надписа и е приложим както за миксмедия проекти, така и за други проекти.
 

Последната ми любима играчка е дъската за пликове и кутийки на Stampin' Up. С нея все още не съм се наиграла все още, въпреки че сгънах поне 50 кутийки, за да направя адветния календар за внучката ми :)
Резултат с изображение за stampin up envelope punch board




Джиджи

Знаете, че не съм по големите покупки (особено уреди и инструменти) и затова и не помня някакви конкретни продукти, които съм си взела през годината. Но като чета списъка си с желания от миналата година, направо съм го преизпълнила. Открих нова техника на оцветяване, която ме разнообрази и обогати като крафтър - восъчни моливи. Взех си Caran d'Ache Luminance и Prismacolor Premiere, както си бях наумила: 


Открих и още една нова страст - калиграфията, по-конкретно brush lettering, и затова си купих така желаните ZIG Clean Color Real Brush Pens, които обожавам не толкова заради реактивността им с водата, а най-вече заради четката им, както е отбелязала и Кат по-горе. Наистина са уникални! И докато съм на ZIG, да кажа, че също толкова много се радвам на още една тяхна "четка" - ZIG Mangaka Flexible Fine Tip. Страхотна е за начинаещи в brush lettering техниката, защото има по-твърд и лесно контрулируем връх, за разлика от този на Real Brush.

Related imageImage result for kuretake mangaka

Отново на водна основа са и любимите ми Gansai Tambi Watercolors, с които се сдобих тази година. Още не съм ги използвала, както трябва, само им се радвам на ярките наситени цветове и прекрасна кремообразна текстура. Да не забравя и страхотните водоразтворими пастели на Prima Oil Pastels (Благодаря ти, шМи!).

Related image Image result for prima oil pastel crayons

Много се радвам, че успях да се сдобия с пънча лисичка на Stampin'Up! (Благодаря, Софи!), а в в последните минути на 2016 успях да се сдобия и с любимите ми луди кучета на Тим Холц (Благодаря, Кат!)

Image result for fox punch stampin upImage result for crazy dogs tim holtz
От нематериалните успехи, свързани с крафтърстването, на които си бях намислила да наблегна през 2016, не осъществих много, но 2017 е пред мен! :) Все още нямам голямо бюро и камера за клипчетата ми, но вие ме обичате и без тях. :D

2 comments:

Plamnito каза...

Страхотни неща сте придобили, момичета! Тъкмо да се сверим по вас! Още по хубави неща да направите! Страхотен екип сте - креативен и задружен! Весела нова година!

Vesi каза...

Ах вие подстрекатеки.... от всичките ви изброени неща харесах около 10 различни. Не ми стигна да въздишам поновите печати на Мигито, ами сега трябва и още да добавям. Разорена съм момичета, разорена, искам да спра, а вие само ме изкушавате.
Прекрасни вдъхновителки.