Our social:

2 февруари 2014 г.

Кактус със рогца - безплатни картинки за телескопична картичка

Обичам нестандартните предизвикателства - неведнъж съм го казвала. Те ме стимулират да ровя, търся, науча нещо ново. Така стана и тази седмица с Картичкофурийското предизвикателство Телескопична картичка. 
Онзи ден ви показах колко е лесно и интересно да си направите по-различна по форма и разгъване картичка с кръгчета.
Днес се разрових за да разбера нещо повече за 3d twisted pyramid decoupage, както са ни подсказали, че се нарича тази техника Картичкофурии.

Ако това се прави с ръчно оцветен печат, сигурно ще е трудна работа, защото ще трябва да се оцветят няколко печата по еднакъв начин. Но има и друг вариант, а именно да си отпечатате подходяща за целта картинка. Още с първото отправено питане към Чичко Гугъл, към мен се върна страхотен отговор: " Рай на принтираните картинки".
Там хората са сложили подходящи, пригодени направо за тази техника картинки, от които доста и съвсем безплатни за сваляне. Аз си разпечатах няколко и докато пътувахме в колата пробвах да направя картичка с тях.. Дори нямах под ръка от по-дебелото тиксо или квадратчета с дунапрен, които да надигнат пластовете, но ги залепих с обикновено лепило и мисля ефекта пак се вижда. Отне ми около 5 минути цялата работа. Избрах си една много сладурска картинка с кактус.
От мен да знаете - не лепете най-горните слоеве в тунел! Толкова криво лепнах предпоследния, че умрях на мъка. Но все пак се вижда ефекта и рогцата, мисля.


Ето и другите безплатни картинки, има време и вие да се включите при Картичкофурии тази седмица:


В сайта има и други интересни неща, можете да го разгледате. За картинките ви трябва Acrobat Reader , който се тегли безплатно ако случайно го нямате инсталиран. Приятно разглеждане ви желая, и ви очаквам да ми правите компания в предизвикателството.
 Кат от Картишоците

1 comments:

Petya каза...

Много екстремна картичка - но се е получила страхотно! Аз също харесвам нестандартните картички и това ме накара да пусна това предизвикателство! Благдаря за помощта!