Our social:

29 юни 2013 г.

Важно: Google reader си отива след 1 ден. Сменете го с Bloglovin

Как следите блоговете, които са ви интересни? Аз лично имам в листата си над 300 места, които редовно или не толкоз посещавам. И се опасявам, че нарастват лавинообразно всеки път като се заинтересувам от нова тема. Досега запазвах всички интересни линкове в Google reader. Споменавала ли съм, че мога спокойно да си направя тениска с надпис GOOGLE ADDICTED (пристрастена към гугъл) и да не я свалям денонощно)? 
Понеже блоговете, които следя са на различни платформи ( bogger, wordpress) това с рийдъра беше много лесен и удобен начин да следя емисиите им. Но по техни си съображения - не съм се интересувала защо - гугъл са решили да спрат този удобен мой начин. Знам го отдавна, но просто цъкам на съобщенията, които ми изписват КРАЙ: 01.07.2013 за да ги затворя и си казвам, че има време да го мисля.
Само че това време дойде, а токущо виж и заминало. Имаме само още един ден за да съхраним трупаните с години интересни сайтове. Аз намерих моя начин и към момента съм доволна.
Ще го споделя и на вас, може пък да ви е полезно предвид изтичащото време.

Отне ми точно 3 минути след като научих за него да се регистрирам и да импортирам ценните си блогове от Google reader към Bloglovin. И още 2 минути  за да сложа бутон в двата си блога, да инсталирам приставката за Мозилата и да се влюбя в начина, който поднасят информацията. Опитайте и вие. Сега веднага - нямате време.

Споменах ли разни екстри, които тепърва ще откривам?
Като например възможността да ти изпращат малка емисия на мейла с всички обновления?
Има си версия и за мобилни телефони. 
Изглжда спретнато и подредено.... може и да ми хареса повече от стария любим рийдър....

Ето от тук става добавянето на бутон към вашия блог, с който улеснявате последователите ви да следят - натискате синичкото сърце, отваря ви се падащо меню и от него избирате Bloglovin Button. След което посочвате за кой блог става дума и програмата сама добавя притурката ( след ваше одобрение и съгласие разбира се) към блога. Лесно и удобно.
Кат от Картишоците

2 comments:

Unknown каза...

И аз подминавах тази новина като бързия влак. Благодаря, че ме изръчка в последния момент. Свърших почти всичко. Само бутона не знам как да сложа...като банерче, или има нещо по-различно?

Kati каза...

Тони, извини ме за късния отговор. Допълних публикацията със обяснение как да си сложиш бутона.