Our social:

28 юни 2013 г.

Цветни петна

Какво е първото, което ви грабва в една картичка?
Определено не са малките зелени пеперудки или пък сладкото ключе, окачено на свежа панделка с точки. Първо са цветовете на картичката.




Това е нещо като да помиришеш свинското със зеле от коридора преди да си стигнал до кухнята. Не е като да си го опитал на вкус, но предчувстваш какво ще е, знаеш дали го обичаш или напротив, ще ти се да удариш готвача с чинията по главата и да си поръчаш пица по телефона. Та и с цветовете при картичката е така - или те грабват на пръв поглед и после започваш да разглеждаш детайлите или пък подминаваш и вземаш следващта.
Замислете се и разровете картичките, които са ви впечатлили напоследък. Запитайте се какво точно ви е привлякло в тях. Аз за себе си мога да дам следните примери:

 Розовите акценти се открояват чудесно на бялото
Харесват ми свежите жълти цветя на тъмния фон

тук е бледо-розовото в комбинация със зеленото.

тук е свежото ярко синьо на бял фон


Затова едно от най-важните неща, които трябва да обмислите преди да започнете да правите нещо ( особено ако това "нещо" е боядисване на стените в хола) са цветовите комбинации. За кого ще е картичката - мъж, жена, дете? Какъв ще е основния цвят? Какъв ще е контрастния (ако го има)?

В опит да сме ви полезни тук всеки четвъртък ще публикуваме по една идея за цветова комбинация.