Our social:

7 декември 2020 г.

Класически Синя Коледа

В края на 2019 нарочих 20-20 за интересна и различна година. Дори не съм и си представяла колко различна ще бъде, и колко незабравима за целия свят. Промени твърде много неща в глобален мащаб, вярвам промени и нас самите като хора и творци. Ако напоследък четете по-малко публикации тук, то е защото картишочки се разпиляхме като есенни листа, духнати от северняка. Всеки се бори с нещо негово, и време за творчество не остава. Може би някой ден ще се съберем отново, но засега препрочитайте си старите публикации, ето тук има доста коледни проекти.Аз самата загубих тренинг от ежедневното творене, заета с други проекти, за които ще разкажа в Къщичка. Сега студеното време ме прибра за по-дълго вкъщи, а  принудителната карантина заради застигналия ни най-сетне коронавирус ще ме накара да издухам праха от бюрото си.

Синя Коледа
източник
Мислейки за цветовете на тази моя Коледа умишлено пропуснах червено и зелено - твърде банални са ми за тази необичайна година. Ярките, неонови цветове на които залагах миналата година също не ми се виждат подходящи. Тогава се сетих за цвета на 2020 - класическо синьо. Струва ми се съвсем подходящ - хладен, леко студен, даже надменен, но пък и успокояващо класически и празничен. Сини Коледи има много - ментово синьо-зелено, бледо студено ледено синьо, снежно синьо - бяло, но точно такава Коледа още не си представям как ще се получи, но пък споделям търсенето си с вас.

Едно е ясно - това синьо си отива чудесно със зеленото на елхичките и бялото на снега:


Потърсих коледни хартии на големите производители в тези цветове. С всяка изминала година все по-малко си намирам хубави коледни хартии, все ми идват твърде скучни и традиционни.

Echo Park Paper: Silent Night

Други май не харесах. В повечето колекции синьото присъства като подразбиране за сняг, само тук там е съчетано с крафт или със златно - отново класически съчетания.

 Разбира се синьо можем да си направим и сами, с малко мастила, боички и усилие, особено ако се касае за коледните звезди.

Източник

Източник

 


Източник

Това как ви се струва като за начало на коледния сезон? Ще се радвам да добавите и вие по нещо синьо в коментар. Както каза сина ми - то на сватба заприлича - нещо ново (хартии), нещо старо (боички), синьото е ясно, само кое ще вземем назаем?

Кат от Картишоците

1 comments:

Miss Emerald каза...

Назаем ще е вдъхновението. Поне при мен. Търся го на всевъзможни места. От вчера започнах разни коледни проекти, планувала съм върху една от картичките да има коледен венец, украсен с нещо в традиционното червено. Сега обаче, след като видях по-горе този със синьото, се замислям дали да подменя цвета на украсата при моя или да направя направо две картички?!?