Our social:

1 май 2020 г.

Четки вместо палитра

Ако сте фенове на микс медия стила, няма начин да не сте виждали колко нестандартно използват четките за боядисване някои дами. Вместо да рисуват с тях, те рисуват върху тях, използвайки ги вместо палитра. Това му е хубавото на този стил - може да превърнеш всеки предмет в произведение на изкуството.
Микс медия четки
Източник: Donna Downey

Темата за четките зае подобаващо място във Фейсбук групата за микс медия на Картишок тези дни. Всичко започна от размяна на закачки между Martina Stoycheva и Маги и едно предизвикателство:
"Martina Stoycheva ми зададе предизвикателство да направя ръждива четка миналата седмица. Явно последните дни ми е тръгнало на рециклиране. 🙂 Ето резултата:  https://allyoumaysaythatiamadreamer.blogspot.com/2020/04/blog-post.html "

четки за боядисване с микс медия
Как Маги майстори такива красоти, може да видите сами в нейното видео:


Марти също има какво да каже по темата - не една, не две, а цели три четки. Тя също е качила видео в канала си, където показва стъпка по стъпка как е постигнала този ефект:

Така разговорът на тема четки потръгна и Кали се включи с предложение за размяна на четки. Този вид предизвикателства са полезни, защото провокират творческата ни енергия, дават ни стимул да станем от дивана и да направим нещо без да се чудим какво точно да е, още повече когато е  за "колега" и изисква двойно повече старание.
Та ако ви хареса идеята, ето условието:
Крайния срок за изработка и записване е 30.05.2020 г. След това на 31.05.2020 г. Маги ще пусне разбъркан списък само с тези, които са написали, че са готови. Всеки ще изпрати своята четка на човека, който е след него, а последния ще изпрати на първия.

Звучи лесно и интересно, нали? Вече има и първи готови участници, така че пременно надникнете.
Аз да си призная на прима виста подминах темата. Твърде висока топка ми се стори за моите знания. Аз четките ги използвам по предназначение - да боядисвам врати с тях ;) Но днес се наложи да минем през Практикер за нещо дребно и хоп, докато чаках на опашката за да платя, едни четки срещнаха погледа ми. Евтини такива, няколко в комплект, плоски... за сума под 3 лв...Викам си какво толкова, все едно съм изпила един сок, давай да ги вземам, ще са полезни за следващата врата. После, то е ясно, след като имам четки, що да не погледна из нета и клипчетата на другарчетата....ми то много различни четки имало. Някои са доста по мой вкус. Гледах, рових и така около 3 часа. Прииска ми се да споделя с вас какво ми е харесало, може пък и вие да намерите някоя ненужна стара (или чисто нова) четка из вас.
Източник: yulia.akramova

Altered brush by Marta Piekarczyk


altered brush by angie reece
altered brush by elaine graeves

altered brush by kimberly ans

Още доста четки може да намерите в Pinterest и Instagram ако потърсите израза "altered paint brush". А ако вече ви е дошла музата, ето още едно клипче на Finnabair:

и още едно от Тифани:
Надявам се да сме ви запалили и да се включите в нашето скромно предизвикателство. Очакваме ви.
Поздрави и целувки.
Кат от Катишок