Our social:

8 октомври 2015 г.

5 креативни техники с есенни листа

Преди броени дни приятелка сподели във фейсбук страница с идеи за използване на есенните листа в творчеството. Много се впечатлих... не че е нещо невиждано и нечувано. От детската градина още ги събираме и майсторим с тях колажи, картини...Интересното беше как днес отново се обърнах и видях същите тези листа от детството, които лепяхме по листовете хартия, този път с други очи и с нови идеи.


На много неща могат да ни научат малчуганите и едно от тях е да бъдем креативни с есенни листа. Ето няколко техники, които може спокойно да използвате в правенето на картички, микс медия платна и арт журнали.

Отпечатване с бои -
с помощта на мини ролка за боядисване нанесете на повърхност боята, сложете листото отгоре,  сложете парче кухненска салфетка или плат и минете с валяк. След това отлепете листото. Лесно е нали?!






Отпечатване с пастели или моливи 
тази техника също ни е позната още от деца. Помните как отпечатвахме стотинки върху станиол или с молив върху лист. Е, подобно е и с листата. Може да пробвате с пастели, цветни моливи, както и да използвате алуминиево фолио вместо хартия. А и не само листата стават за тази техника- експериментирайте с различни предмети и повърхности вкъщи и навън.






Отпечатване с чук -
този метод за мен е нещо неизпробвано досега, но никога не е късно да опитам нещо ново. Поставяме листото на листа, отгоре парче кухненска хартия и удряме с чук.




Пънч арт- освен за рязане на хартия пънчовете може да използвате и за рязане на листа


Декупаж -
може да използвате декупажното лепило, за да запазите ярките цветове на листата и да ги залепите на лист оризова хартия, която да използвате за различни микс медия проекти, както и за декорация например на буркани.



Надявам се съм ви вдъхновила с тези интересни идеи и вече сте в пълна готовност за разходка и събиране на ярки листа.
Ще се радвам да ги видя в следващите ви проекти.

Прекрасен есенен ден от 
Sophie и Картишоците