Our social:

16 януари 2017 г.

Дъски за биговане -една, две три - и клипче за тях

Днес ще си говорим за дъски.
Не, не такива за гладене на  купища пране.
Нито за рязане на моркови и лук.
Още по-малко за дъски за огради.
Ще си говорим за дъски за биговане. Нямам си и на идея има ли дума на български за това, но ако има, то тя е "сгъване". Както става с много крафт продукти, чуждицата е навлязла сериозно в речника ни, затова ще ми простите ако говоря за биговачка, дъска за биговане и пънч (което също не е баш бг дума, но пък хептен нямам идея как да го наричам - пробивачка не ме радва, перфоратор ми навява мисълта за прашни канцеларии).

Споменах в моя списък с материали за начинаещи, че бих си купила дъската на Артемио и хоп, последвах собствената си препоръка.

Честна дума, не очаквах да е толкова малка. Изглеждаше ми А4, но се оказа А5. Но това заради което си я купих - пънча - си е супер. ( така де, все някак трябва да се оправдая пред мъжа ми).
За дъските, с които сгъваме различни пликове, кутийки и подобни сме писали тук.

Снимах ви едно клипче и с моите налични дъски и  гилотината, която ползвам. Може на някого да му е от полза ако се чуди на какво да заложи.

Дано да ви е било забавно. И да знаете - не се казва триизмерен плик! но като не ти хрумва правилната дума (обемен, обемен, обемен) и тази върши работа.
Поздравчета от мен, 
Кат от Картишоците и моя
 оператор на видеото: Марти