Our social:

29 януари 2017 г.

Creativation /CHA/ 2017 обзор

Януари е специален месец в света на крафт индустрията - тогава са Creativation (или по-известно като шоуто на крафт хоби асоциацията - CHA) в Щатите- 19-23.01. 2017 и изложението във Франкфурт. И на двете производителите споделят с какво ще ни зарибяват следващата година, а големите търговци избират с какво ще пълнят рафтовете - какво ще се продава и какво ще бъде само мимолетен писък.
Във Европа си имаме специален пратеник, който в момента събира лични впечатления от изложението и си прави селфита с любимците ни.
За Щатите ще трябва да разчитаме на доклади, live-video във фейсбук и множество снимки и клипчета.
Ето едно доста подробно и обобщаващо видео от SimonSaysStamp

 Ето и едно бързо съмъри от мацката от КрафтТестДъмис , което шМи издири за нас:


Има си имена и артисти, които какво и да избълват  по подразбиране става хит. Едно от тези имена е на Тим Холц. Дали ще са мастила, печати, стенсили - той винаги успява да омае пазара и да продаде най-добре стоката си.
Да си признаем тази година печатите му не ни грабнаха, затова хич няма да говорим за тях. Но няма как да пропуснем новите му дистрес мастила.
Често да ви кажем, още не разбираме съвсем както се крие под " water-reactive dye & pigment ink fusion that creates an oxidized effect when sprayed with water." но със сигурност искаме да пробваме.
Темата с planners или органайзерите продължава да набира популярност  и да завладява сериозен пазарен дял.
Prima marketing

В България темата все още не е толкова популярна, но както добре знам, тук всичко се бави с година две. Големите фирми не спират да бълват класьори, стикери, разделители, щипки, кламери куп други канцеларии и какво ли още не, което да намери място в дамските чанти. Всичко е цветно, позволява да си намериш твоя стил и да си различна - независимо дали говорим за личен бележник-дневник или за служебния тефтер за задачи.
Me and My Big Ideas collection 365

Amanda Rose Zampelli
Почетно място сред новостите има най-идейното приспособление за печат-маниаците - misti и различните му подражатели, за които Роси вече писа тук.

Микс медията все още намира сериозно място в сърцата на крафтърите, затова доста нови стенсили ни изкушават от рафтовете.

 Ето още микс медия продукти:
И нашата любимка щурата Даян:


Eто и за феновете на желето: /Gelli plate/

 Фабер също имат място в този списък от клипчета:

В бизнес средите на крафтърите се говори, че преименуването на тазгодишното шоу и асоциацията, която го прави има съществено значение. Разширяват се все повече сферите, преплитат се приложни изкуства, рисуване, шиене, плетене с  хартия и печати. Ето, We R Memory Keepers излязоха тази година с шевна машина  - за да си шиете по картичките с нея.

Можем да показваме още много - и снимки, и видео, защото всеки се стреми да ни убеди, че неговата стока е най-нова, най-различна и най-интересна. Но по-скоро искахме да ви покажем тренда на индустрията, отколкото да ви даваме насоки какво да си купите. Ясно е, че за малък пазар като България едва ли ще видим и минимална част от всичко показано по-горе, но това не ни пречи да се наслаждаваме на шоуто макар и отдалече.

 екип шопинг манички Картишочки