Our social:

29 ноември 2017 г.

Ароматни Коледни трикове за по-красиви снимки

Фон за снимки на картичките ни

Фонът е нещо популярно вече не само при рускините, за които си говорим този месец в Картишок-микс медия предизвикателството.  Но те въвеждат почти всяка тенденция в крафт света напоследък.
И така, какъв да е фонът на снимките ни? Има готови такива, които те наричат - фотофон. Обикновено са с размер 50х50см, и са почти винаги с дървесен принт. Засега в България все още не съм виждала да се продават. Аз използвах дълго време този:

Може да се използва както хоризонтално, както е на снимката, така и вертикално.

Има обаче голямо значение какво ще снимате. Какви са цветовете на това, което ще снимате.
В горните два случая картичките са цветни и имат и тъмни цветове, така че изпъкват добре на светла основа. Но ако примерно снимате сватбен албум, то там цветовата гама обикновено е светла и на светъл фон става .... комшар! Аз се мъчих преди няколко месеца с един сватбен албум на бял картон. Беше си гадничко. Винаги когато фона е бял, има голяма вероятност дори след обработка, фона ви да синее. 

Затова ви трябва тъмен фон. 

Не черен, тъмен. Аз нямах такъв вариант и затова бях започнала да разглеждам дори тапети. Още не съм си купила, но междувременно попаднах на находка в Джъмбо, която временно разреши проблема. Фолио. Това, с което се облепят шкафове. Аз го залепих на мукава. Така е по лесно при снимане. Имам си една основа и един гръб. Малкият проблем е, че е гланцирано и има лек блясък.
Ако се хване правилния ъгъл, не се забелязва, 
     но ако се позавъртим малко и ето го отблясъка: 
Другото, което можем да научим от снимките на рускините е как да си правим цялостна декорация на снимките. При тях никога не е поднесена само картичката, почти винаги тя е част от цялостна картина.

източник

И понеже всички свързват красивите коледни снимки с канелени пръчици, портокалови резенчета и елхови клонки, разположени около самата картичка, а такива неща не се намират толкова лесно на пазара, ето и  последният трик, който наскоро научих отново от руска крафтърка:

 За правенето на сушени портокалови резенчета,

 които съвсем актуално можете да използвате и в Коледните си картички и проекти. Само да предупредя, че лично аз не съм го пробвала, но ми звучи правдоподобно:

Значи режете си портокал на резенчета, подреждате ги върху хария за печене, включвате си фурната на 60 градуса и вечерта преди да си легнете ги пъхате вътре. Сутринта си имате ароматни, сухи портокалови резенчета.

И да не забравите, ако ги направите да споделите в нашата група във фейсбук снимков материал. Жалко само, че няма да можем да усетим аромата.

Също така, ако имате въпроси или съм била полезна, ще се радвам да прочета и отговоря на коментарите ви.

Мартина от Картишоците