Our social:

23 септември 2014 г.

Хоби инструменти 10: Distress Marker Spritzer–или един чудесен уред

Привет от нас, Картишоци,
Днес искаме да ви представим един като че ли леко неоценен както подобава уред (поне така ни се струва). Ще ви покажем Distress Marker Spritzer.
tm6
tm1
Това е малък черен уред – помпичка, създаден по дизайн на Тим Холц, продукт нa Ranger. Не е уникален като идея, защото подобни съществуват и на други марки. Най-простичко казано това е уред за “пръскане на мастило”. Действа като поставите маркер в специалния държач и нагласите писеца на въздушния отвор, после стискате меката помпичка бавно или енергично в зависимост от ефекта, който търсите, и ето на – имате чудесно насочена струя мастило, което се разпръсква на ситни капчици.
distres marker
tn3
tm5
И така, особеното на Distress Marker Spritzer-а е, че въпреки името си работи превъзходно не само с дистрес маркерите, ами и с други рисувателни средства. О, да.!! Тествахме лично. Копици, водна четка с приготвен цвят, обикновени (е, на Кариока, все пак и на Брио) флумастри… Ефектът е страхотен. Дали като използвате маскираща техника и си “напръскате” фон по ваш вкус и усмотрение, дали като използвате стенсили и различна сила на струйката въздух за по-нежен, или по-наситен ефект, крайният резултат е безкрайно очарователен и за най-претенциозните. Тук е хубаво да отбележим – не, маркерите ви няма да изсъхнат! Мастилото, което се разпръсква от тях не е повече, от това, което бихте използвали да оцветите малък фрагмент от картинка, или пък да си правите ръчен точков фон.

tm7tm9
Две думи за това как се използва с различните маркери.: За целта, уредчето си има една подвижна приставчица (като малка тубичка), която се вади или слага, в зависимост от дебелината на маркера, който ползвате. Леко се пристяга с помощта на малко винтче, за да се фиксира маркерът неподвижно. Трябва да внимавате писецът да седи свободно, а не силно притиснат до огъване, за да не се повреди.
Нещо, което ни направи впечатление е, че въпреки препоръката да се ползват маркери с писец тип четка, машинката се справи и с няколко вида други писци – обикновен флумастров тънък, закръглен маркеров и водна четка.
tm10
Цената на Distress Marker Spritzer е около 30 лева. За мен (shMe) е един напълно оправдан разход, предвид виталността на уредчето и лесната му употреба.
tm8
За сега толкова, но от сърце. Уредчето е много приятно и лесно за ползване. Оценка 5 от 5 звездички.
Много весели моменти от нас.
Поздрави,
Кат и shMe от Картишоците

1 comments:

Rosica Katreva каза...

Прекрасно ревю! Браво, момичета! Гледам ги отдавна тези уреди - на копиците и този. Стават прекрасни неща наистина Сега още повече ми "забихте" погледът в тях... :)