Our social:

25 август 2015 г.

Още няколко идеи за малки подаръчета за деца.

В продължение на темата на Софи от вчера,  и по молба на наша читателка, публикуваме още някои идеи за подаръчета за деца. Част от тях са за по-малките, но нека има и за тях по нещо на 15 септември, за да усетят и те празничния дух на деня.
Бърза и лесна дъска за морски шах от филц. Достатъчно е едно парче филц или друг по-твърд плат, конец и шепа копчета.

Подробни снимки и уроче ето тук:
http://www.raisingmemories.com/2015/01/diy-tic-tac-toe-game-gift-kids-can-make.html
Още една много хитра идея от плат има в този сайт.
Подобно портмоне с малки картинки за оцветяване и моливчета в него може да се направи и от хартия – съвсем лесно – а е ефектно и преносимо.
IMG_5949
Ако децата са по-малки, то тогава може да им подготвите пликче с бонбони (или сладки, ядки) и да ги украсите с бухалчета, които се правят много лесно – кръче за бухала, две малки бели кръчета за очите (най-лесно става с пънч, но ако нямате – тогава и ножицата е добре дошла) и вътре две черни точки, или нарисувани с молив, или направени с обикновен перфоратор.Нослето е малко триъгълниче, а косата – пера от Джъмбо, или нещо друго по ваш вкус.

Разделители също са добър подарък за деца, които вече четат сами. Писали сме преди за тях в тази тема: http://www.kartishok.com/2015/06/kidscraftbookmark.html

Добър подарък са и малките тефтерчета, които намират място във всяко детско сърце.

Едно от най-добрите места в българското онлайн пространство, насочено изцяло към детското творчество е сайта Крокотак.

Там може да намерите купища добри идеи, като тази например:


Ще има и още полезни предложения при нас, особено в сезона на Коледните празници, когато хората са малко по-склонни да направят сами нещо за децата си, отколкото да минат с поредната пластмасова  играчка от Джъмбо. Така че – стойте наоколо. И ни пишете на имейла ако искате да пишем на конкретни теми: kartishoka@gmail.com
Кат от Картишоците.

1 comments:

Анонимен каза...

Здравейте, случайно да имате подробни снимки как се правят фуниите, че нещо не ми се получават ?