Our social:

27 август 2015 г.

Оригинална подаръчна опаковка за първия учебен ден - урок стъпка по стъпка.

Това са най-страхотните подаръци за празника- скрити във впечатляваща ръчно изработена опаковка, надписана с пожелания от сърце.
Ето от какво имате нужда за моливчето:
-цветен картон
-ножица
-молив
-линия
-макетен нож
-цветно тишу
-панделки
-печати-букви и мастило или маркер
-хартиено тиксо 30мм
-двойнозалепящо тиксо (или лепило)

И ето колко лесно става:

1.От цветния картон изрязваме правоъгълник 17х16,5см. Успоредно на страната от 17см минаваме леко с макетния нож на разстояние 3 см, така че след това да прегъваме на тези места.Оставащото парченце с широчина 1,5 см ще служи за затваряне на цилинъра.

2.Минаваме леко с макетния нож на разстояние 4 см от страната 16,5см и успоредно на нея. Залепяме по дължината на тази линия хартиеното тиксо. Най-добре се получава ако имате хартиено тиксо в кафяво - тогава "дървото" на молива изглежда съвсем истинско. Такова се намира по железариите.
3.Прегъваме по всички линии, които направихме с макетния нож, така че да се получи цилиндъра.

4.Сега изрязваме триъгълниците, които ще оформят върха на молива. За целта маркирайте на всяко отделно парче средата и изрежете с ножицата. Парчето с ширина 1,5 см изрязваме право и облепяме с двойнозалепящото тиксо.

5.Надписваме (ако искаме да има име или пожелание) и залепяме.
 

6.Малките подаръчета опаковаме в тишуто и завързваме панделките, така че да се получи ''бонбон''. След това ги пъхаме в моливчето. Готово.
Поздрави от нас, Кат и Софи от Картишоците.

1 comments:

Plamnito каза...

Страхотно! Толкова е лесно! Браво на Ева и Марти! С такава мама, няма как да не са креативни!