Our social:

2 септември 2015 г.

Що е то арт (крафт) работилница?

Наскоро проведохме  работилница за микс медия платна, която освен, че беше много забавна и зареждаща за нас самите, породи и много размисли - за изкуството като терапия, за борбата със стреса и лошите преживявания и тн.
Snimki 06'2015
Но нека да започна от начало.

Що е то работилница?

Форма на обучение, обмяна на идеи, показване на нови техники, изработка на конкретен продукт или начин да си прекарате едни забавни два ( в нашия случай доста повече) часа.

Кой може да присъства?

В зависимост от нивото на работилницата - за деца, за начинаещи или за  професионалисти.
 Има и смесени такива. Нашата беше именно такава - от колежки, които са професионалисти в други области ( декупаж, картички, квилинг) до напълно начинаещи момичета.

Къде се провеждат?

Най-често се въртят около крафт магазините или ателиета. И логично да е така, защото обикновено целят да промотират определени продукти, които после вие да си купите. Ние гостувахме на Черната котка в Плевен:  http://blackcatbg.com/

Колко струват?

На този въпрос е трудно да се отговори, защото варират между 10 и 100 лв. Цената зависи от материалите, които ще се използват, а за съжаление понякога те са доста скъпички.

Ще се науча ли да правя картички (платна) след такава работилница?

 Със сигурност няма как от 2 часа да ви се изясни този толкова всеобхватен крафт свят. Но със сигурност може да придобиете представа, да видите на живо и пипнете голяма част от материалите, да научите нови техники и да се ориентирате към вашия си жанр. Има и минуси: списъка ви с покупки главоломно нараства.

Ето и няколко снимки от нашата работилница.

IMG_3045
IMG_3010IMG_3021IMG_3029IMG_3038

Мога ли да мина без такива събирания?

Можете - в интернет има ужасно много информация, уроци и клипове. Ако във вашия град няма такива събития - навъртайте се  наоколо и ни четете. Ето тук са нашите уроци: Уроците на Картишоците.
Това от което ще се лишите е живия контакт с други такива луди, които с блеснал поглед и страст ви разказват защо точно този шаблон е жесток, как може да се направи бляскав спрей с малко усилия и откъде да си вземате  алуминиевата самозалепваща лента за "онзи" проект с кламерите.  Ще се лишите и от една арт-терапия, която в днешното време на стрес и негативни емоции е повече от необходима.

Поздрави от нас, Картишоците