Our social:

22 септември 2015 г.

За бързите микс медия картички. Клипче, лош резултат и полезни изводи по темата.

Преди почти месец ви показах едно клипче - само 4 минути и цели две картички с микс медия.
Много ме впечатли, а вярвам и доста от вас, така че запретнах ръкави веднага да опитам. Резултатът на мацката са доста красиви и балансирани картички.

Моят резултат - доста смотани картички, едната от които вече развалих.
Но не ви ги показвам за да се "хваля с тях", а за да ви разкажа какви изводи си направих при такъв вид картички:


  1. Не избирайте малограмажен картон или хартия. Моите листове бяха към 100 грама - голяма грешка. Въобще не можаха да издържат тежината на структурната паста и се нагънаха яко. Грозна история
  2. Избирайте по-лека структурна паста или гесо. Пак по причината теглото
  3. Избирайте правилен шаблон. Прекалено детайлен не е добра идея. Някой по-прост и графичен ще работи по-добре. 
  4. Картоните, които да залепвате могат да бъдат по-контрастни елементи за да са цветен акцент. Аз избрах сини - голяма грешка, дори не се забелязват.
  5. Подберете си внимателно елементите, които ще са в центъра на картичките. Аз просто се огледах какво имам около мен и го метнах отгоре. 
От целия урок най-много ми допаднаха две неща. Първо - идеята за рамката от хартиено тиксо. Много добра, защото придава по-професионален вид на цапаницата. А и като ги залепиш на работната си маса, щеш не щеш работиш върху тях, а не се разсейваш със странички в арт журнала. Макар че както може да видите в горната снимка - при мен имаше като страничен резултат страничка със шаблона в журнала и фон на ново платно.
Второ идеята да се работят едновременно две картички. Аз почти винаги правя по две три едновременно, но една след друга. А е по-лесно да ги правиш заедно. Е, не е задължително да бъдат еднакви на финала, но така е по-интересно.
Изводът: ще пробвам пак, възможно най-скоро. Но със сигурност процесът не е толкова бърз. На мен ми отне около 45 минути, а ако го направя като хората вероятно и повече..ще докладвам отново.