Our social:

21 септември 2015 г.

Защо и как да участваш в предизвикателство?

Дали си нова или стара картичкофурия, или правиш албуми за капризни клиенти, или мажеш страници в арт журнала за собствено удоволствие, все си попадала на думата ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО.
Това беше едно от първите неща, с които се сблъсках когато започнах да се занимавам с картичкоправене преди повече от 5 години. И до ден днешен следя Картичкофурии, дори съм част от екипа на Феите- вдъхновителки там и винаги когато мога се включвам. Следя още много други предизвикателства- напоследък за микс медия проекти основно. Част от тях са изброени в моята Къщичка ( в лявата лента), така че да мога бързо и лесно да ги преглеждам. Ето някои от българските:


Но да се върна на въпроса в заглавието. Защо да участваш в предизвикателство?

  • За да споделиш направеното с други себеподобни.

Признавам си, обичам да споделям. Не толкова за да получа оценка, ясно ми е, че има много по-добри от моите картички или странички. Но за да ги види и някой друг, да разбере, че съществува там едно човече, което също се опитва да прави нещо творческо. Покрай това споделяне се сдобих с едни много добри приятелства. Не съм вярвала, че на стари години тепърва ще си намирам нови приятелки, но ето че това става. Общите интереси и хоби са добра основа, добавете и общ интерес към доброто  розе, съвместни поръчки на крафт материали, няколко излизания и ето - приятелството е готово.
  • За да спечелиш наградата.

Обикновено е доста привлекателна - ваучер от крафт магазинче или крафт материали, понякога дигитални печати - като цяло все полезни неща. А и те побутват напред, ако си новичък и ти липсват материали.
  • Защото е лесно.

Не ти трябва нищо повече от картичка/проект, който да отговаря на зададеното условие. Приемат се участия представени в блог или фейсбук (отворен за публично виждане албум). Достатъчно е в текста да споменеш предизвикателството, в което участваш.

  • За да направиш нещо ново.

Когато темата е например  "Топъл ембосинг", а ти нищо не знаеш по въпроса, то можеш да хем да научиш нова техника, хем да видиш другите как я използват и да се пробваш и ти. Ако цветовата комбинация ти е неприсъща, ето повод да излезеш от зоната на комфорт и да пробваш нещо по-различно. Като цяло, поне за себе си мога да кажа, че предизвикателствата имат точния ефект върху мен - стимулират ме да опитвам нови неща, да се опитвам да разнообразявам стила си и ми дават насока ако съм зациклила в правенето на едни и същи картички.
Ето сега - търсят се бебешки картички/странички, с пастелни цветове или пък есенна тематика.
Време е да се захващаш за работа, че срокове текат.
Кат от Картишоците