Our social:

26 февруари 2017 г.

Да понапазаруваме по крафтърски в Икеа

 Отдавна не сме ви водили на пазар, така че се пригответе - слагайте кецовете и да вървим. 
Неделя е много подходящ ден за магазина, който сме ви избрали, защото там обикновено отиват поне няколко часа. 

Икеа

Сигурно много от вас обичат да се разхождат с часове в Икеа, ей така безцелно. Да поразгледат декорации и идеи за обзавеждане, да си купят спонтанно нещо практично, да хапнат по шведски или  да се вдъхновят. Дизайнерите на шведската верига магазини отдавна са еталон за модерно, дръзко и различно.

https://www.pinterest.com/ikeabulgaria/%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F-giltig-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D1%88%D1%83%D0%BC/



https://www.pinterest.com/ikeabulgaria/tickar/

https://www.pinterest.com/pin/328762841533348111/


Но освен за вдъхновение,  причините да навестяваме честичко Икеа са и някои добри покупки от там, които намират място на крафт рафта ни. И нямаме предвид шарените хартийки и моливи от последната снимка. 

Текстил 


Платовете им са уникални. Здрави, издръжливи, красиви, шарени - подходящи са за обличане на тефтери, албуми, декорации по стените, подвързии за книги, пазарски торби и какво ли още не.

Рамки


shMe  вече ви даде чудесна идея за използване на рамките на стойка от Икеа ето тук.
Те са една чудесна отправна точка за множество крафт проекти - календари, дневници, рецептурници.
Другите рамки на Икеа също могат да се превърнат в интересен крафт проект - с тяхните изчистени форми и цветове са особено подходящи за shadow box например.



А ето и още един свързващ момент между пазара в Икеа и крафт къта ви - мебелите в него.

Крафт обзавеждане

 Икеа са известни с практичността и семплия си стил и точно той прави продуктите им пасващи във всеки дом и всяка стая. Но какво да търсим в този магазин, когато искаме да си направим уютен крафтърския кът?
Разбира се, че няма да намерим въпросната ''стая'' в каталога им с обзавеждане наготово, но пък Pinterest прелива от снимки и страхотни идеи, а аз извадих някои предложения от тях, за да ви ги покажа.

Нека започнем с решенията за съхранение, които са особено важни при нас най-вече за големи листове хартия. Малки ролкови контейнери с много чекмеджета като от тази серия тук на име Alex винаги могат да се пъхнат под бюрото ви и да заемат възможно най-малко място.

Ако сте обърнали внимание в един от последните клипове на Дженифър Макгуайър с презентация на работното и място, почти цялото и пространство е запълнено с тази серия шкафове.


За съхранението на картоните и списанията много добро решение са и шкафчето за обувки TRONES както и стенната поставка за вестници и списания KVISLE.





Много харесван артикул е и количката на колелца

Може да продължаваме още с примери и идеи. Част от тях ще видите в Pinterest: https://www.pinterest.com/ikeabulgaria/
 Ако и вие имате добри примери за пазар от там, ще се радваме да ги споделите в коментар под тази статия или във фейсбук групата ни. 
Поздрави от нас, шляещите се редовно в Икеа Картишоци.